Keresés

Találatok száma: 117
Előző 1 / 6 Következő
 • 2023.11.01. 13:14
  Rally Hungary – 2023.10.06-08.Kronome Ákos – Pásztor TamásSkoda Fabia R2 – Andrew Motorsport Kft.Kategória: P12 - ORC - ORC 2WDÁkost faggatom a túlélő túrának is beillő IV. Rally Hungary után.Pénteken kezdődött számotokra a verseny a Rabócsi Ringi Szuperspeciallal. Hogy teszett este lámpasorral csapatni a ringen? - Nagyon örülünk annak, hogy végre meghallgatták a tisztségviselők az ERC észrevételét, hogy nem azonosak a feltételek, nem mindegy, hogy honnan startolsz a vízfüggöny miatt a szinkronpályán, így leállíttatták ezt az elemet. Így már minden rendben volt a pályával. Alapvetően Kronome Ákos a IV. Rally Hungary-n vett részt hű navigátorával, és a Skoda Fabia R2-vel, ahol az előkelő második helyen végeztek.

  Rally ORC

 • 2023.10.07. 20:31
  Rally Hungary – 2023.10.06-08.Kronome Ákos – Pásztor TamásSkoda Fabia R2 – Andrew Motorsport Kft.Ákost kérdezem.Utoljára a Győr ralin vettél részt Pásztor Tomi navigálásával, amit sikeresen is teljesítettetek. Most kategóriában hol szeretnétek zárni a versenyt?- Ez egy nagyon hosszú és nehéz verseny lesz, szeretnénk teljesíteni mindkét napot, ha így lesz, már boldogok leszünk.12 gyors vár rátok benne egy városival. Fogsz látványosan csapatni a belvárosban?- Figyelni kell a sok padkára, nem szabad hibázni, az végzetes lehet. De azért igyekezni fogunk.Tradicionális pályák várnak rátok. Lesz-e Eljött ismét a Rally Hungary ideje, ahol egy Škoda Fabia R2-vel fog Kronome Ákos rajthoz állni. 

  Rally OB

 • 2023.09.08. 01:15
  11 gyors vár Ákosra és Tomira a Skoda Fabia R2-ben a Győr ralin.

  Rally ORC

 • 2023.06.29. 12:12
  Szivák Zoltán - Szivák Ádám Škoda Fabia R2 Squadra Corse Alfa Romeo Ungheria 56. Mecsek Rally - 2023.06.22-24.Zoltánnal a bal1-el beszélgetek. 14 RC4 kategóriás autó indult a versenyen, ha jól láttam rajtatok boldogan álltatok fel a szombat délutáni céldobogóra.- Jól láttad, nagyon boldogok voltunk! Nagy falatnak ígérkezett a Mecsek Rally, és úgy álltunk hozzá, hogy végig kell mennünk mert akkor ez egy jó nagy tapasztalat szerző verseny lesz, mert a Rally Hungaryt nem számolva ez a leghosszabb verseny, és a legjobb pályákon zajlik. Ádámnak ez volt a harmadik elsőosztályos ... igazi csúcs élvezet! Na ez teljesedik most ki.  Az első versenynapra sajna a vihar miatt csak három gyors adatott meg neked és a fiadnak. Mely gyors és miért tetszett nektek?- Hosszan hezitáltunk a szervizparkban, hogy milyen gumival vágjunk neki az első szekciónak, az utolsó pillanatig bakon állt a Skoda aztán a legkeményebb guminál maradtunk, elől hátul. A Kemping - Árpádtető a kedvenc, de a szűk része Alsómocsoládnak is tettszett. Sajnos csak kettő gyorsaságit tudtunk menni, mert a harmadik gyorson már beöltözve a rajtban ültünk, ment a visszaszámlálás, és amikor 20 másodperc volt Népes mezőnyben karcmentesen hozta be a Škoda Fabia R2-t az apa-fia ralipáros a túlélő túrává alakult Mecsek ralin.

  Rally ORC

 • 2022.07.27. 17:52
  Úgy látszik idén ez jut a Vincze Ferenc-Németh Gergely párosnak a Skoda Fabia R5-el a az ORB-ben, hiszen minden eddigi versenyen a második helyen értek célba.
 • 2022.01.15. 10:22
  . Nagyon örülünk a győztes visszatérésnek és izgatottan várjuk a 2022-es évet, ahol a nem titkolt cél a bajnoki cím lesz, szintén a Korda Racing közreműködésével, akik most is egy nagyszerű autót biztosítottak csapatunknak.Ezen felül nagyon büszke vagyok és örülök, hogy a részesei lehettünk egy nagyszerű sportoló, Verrasztó Dávid raliban való bemutatkozásának, aki az M1 sportriportere, Németh B. Péter navigálásával sikeresen megzabolázta a korábbi gyári Skoda Octávia pályabejáró autót és az idők és szemtanúk alapján nem is kezdő módjára tette.Szeretném megköszönni Partnereink egész éves támogatását A Ritmus Ase az A-Híd Szilveszter Rallye-ra visszatért a 2019-ben közös bajnoki címet szerzett Vincze Ferkóhoz és a győztes recept ismét működött, a Korda Racing Skoda Fabia R5-ét ismét győzelemre vitte Ferike egy nagy csatában. 

  Rally

 • 2021.04.07. 11:32
  „Nem volt rossz a tavalyi szezon, de lehetett volna talán jobb is…” – szól a rövid összegzés a 2020-as magyar rali bajnoki szereplésről. A huszonkilenc éves Velenczei Ádám harmadik teljes R5-ös szezonját értékelte ilyen tömören. „Nagyon komoly bajnokság lesz idén…Ostberg, Kopecky, de ugye itt van Bandi (Hadik András), Frici (Turán Frigyes), Vincze Feri. Komoly meccsek várnak ránk!”Tavaly autót, csapatot és navigátort váltott a pilóta. Idén az autó és a csapat is marad. „Továbbra is a Topp-Cars Rally Team biztosítja számunkra az autót. Egész évben nagyon jó munkát végzett a csapat. A Fabia R5 ... versenyautónk megkapta a legújabb, 2021-es fejlesztéseket. Jelen állás szerint nincs ennél jobb Skoda szerintem.” – mondta bizakodóan Ádám.Navigátorváltás történt, hiszen az ötszörös magyar bajnok navigátor, Igor Bacigál ül majd a jobb oldalon. „Igor tapasztalatához kétség sem fér! És amiben még nagyon erős, az a technikai háttér, hiszen nagyon jó kapcsolatai vannak a gyárban és olyan technikai hátteret tud biztosítani a csapat részére, amit a korábbi években is bizonyított. A tudása mellett szükség lesz még erre a plusz kapcsolatrendszerre is, amivel bajnokká tudunk válni.” – mondta új navigátoráról a ... navigátor. „Az autónkba belekerült minden, amit idénre fejlesztett a Skoda gyár.”„A célok? Egyértelműek!” – vette át a szót a pilóta. „Már a harmadik éve megyek R5-ös versenyautóval. Tavaly sikerült versenyt is nyerni. Ez egy nyerő felállás lehet, hiszen a Topp-Cars csapata és Igor is a legprofibb. Össze kell szednem magam és jól kell mennünk. Azt gondolom, hogy az utóbbi évek legerősebb szezonja előtt állunk, a magyar versenyzők is nagyon felszívták magukat és a két, nagy tapasztalattal bíró pilóta is húzni fog minket a még jobb időeredmények elérésére. Rengeteg kilométert mentek már a A 2020-as szezonban volt futamgyőzelme és év végén a negyedik helyen végzett Velenczei Ádám. A SKODA Fabia R5 marad, továbbra is a Topp-Cars csapata biztosítja a technikai hátteret, de a fiatal szécsényi pilóta mellé az ötszörös abszolút bajnok navigátor, Bacigál Igor ül be és mindkettőjük nem titkolt célja, hogy megszerezzék a bajnoki címet. Nem lesz könnyű dolguk, de mindketten kellőképpen motiváltak!
 • 2019.03.23. 16:12
  . Bár volt esélyünk az összetett dobogóra, az utolsó gyorsra minimális előnnyel érkeztünk, de aztán a 3. kanyarban kicsit túlcsúsztunk, így nem akartam kockáztatni a célba érkezést. Így is örülök a 4. helynek és a Mitropa győzelemnek, köszönjük a szponzoroknak a támogatást és a Korda Racing-nek a tökélete autót!Csányi Botond: Fantasztikus hétvégén vagyunk túl! A Skoda Fabia R5-ös autóval az első éles bevetésünkön sikerült az abszolút értékelés negyedik, és a Mitropa Cup első helyén végeznünk. Nagy csatát vívtunk az összetett értékelés harmadik helyéért. Úgy gondolom, hogy fokozatosan, tudatosan ... építettük fel az egész versenyt. Egy jó itinert sikerült kidolgoznunk, Kristóf végig maximális teljesítménnyel, stabilan vezetett.  A Skoda végig tökéletesen működött, a Korda Racing csapatának ezúton is köszönjük a kiváló munkát. Rengeteget tudtunk tanulni ezeken a pályákon, az időjárás is kegyes volt hozzánk, a tavalyi évhez képest, most kiváló körülmények között tudtunk versenyezni. Köszönjük a Ritmus Ase támogatását, hisz nélkülük nem tudtunk volna részt venni a rendezvényen.Partnereink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Droidx, Autoflex Ker., Villumen, Airvent, Riwax, Vasút Komplett Bár ezt vártuk, mégis kellemes meglepetésként érte a Ritmus Ase-t a Klausz Kristóf-Csányi Botond páros debütálása és abszolút 4. helye a Skoda Fabia R5-el a 8.Rebenland Rallye-n.

  Rally

 • 2019.01.06. 22:08
  A tavalyi Mikulás Rallye után újra összkerék meghajtású autóba ültek, nem is akármilyenbe, egy R5-ös Skoda Fabia-ba. A tapasztalatokról, az élményekről és a Szilveszter Rallye-ról Csomós Mixi számolt be nekünk.Nem minden bokorban teremnek Skoda Fabia R5-ök. Honnan szereztétek ezt a csúcskategóriás versenyautót?- A lehetőség, és maga az ötlet, hogy egy ilyen kocsival álljunk rajthoz a Szilveszter Rallye-n, Takács Attilától a Takács Motorsport tulajdonosától származott. Ő keresett meg pár nappal a Szilveszter Rallye előtt, hogy lenne e kedvünk kipróbálni az autót? Nyilván azonnal rávágtam, hogy ... bőven különbség a 208-as R2-es Peugeot és az R5-ös Skoda között. Milyen volt az ismerkedés és hogyan alakult a versenyetek?- Meglepett a Fabia, mert arra számítottam, hogy könnyebb lesz kezelni, ehelyett azt kell mondjam, hogy nagyon komoly feladat versenyezni egy ilyen autóval, nagyon gyorsan történnek benne a dolgok. Az ismerkedésre nem sok lehetőségünk volt, mert csak a teszten tudtunk vele menni a rajt előtt, ott pedig mindössze három kanyar volt a kb. másfél kilométeres tesztpályán. A körülmények egyáltalán nem voltak ideálisak, de erre mondjuk december végén számítottunk is. A versenyen ... igen már csak az anyagi lehetőségeinket kellett felmérnünk, hogy tisztába legyünk vele, hogy a Jézuska tényleg átnyújthatja e nekünk egy kis időre az R5-ös versenyautó „slusszkulcsát”. Az East Motorsport Kft partnereinek köszönhetően minden összeállt, így készülődhettünk a hirtelen jött nagy kalandra. Már a rajt előtt sem bántuk, utólag pedig kifejezetten boldogok vagyunk, hogy testközelből is megtapasztalhattuk, hogy mit tud egy R5-ös kocsi. Hatalmas élmény volt. A Fabia egy szuper autó, csak azt sajnáltuk, hogy mire úgy istenesen belelendültünk volna, addigra már vége is lett a versenynek. Van

  Rally

 • 2018.11.25. 15:59
  versenyről esek be valóban a Skoda Fabia R5 navigátorülésébe, de nagyon várom már ezt a különlegesen jó hangolatú horvát buliversenyt. Remélem szép idő lesz a versenyen és felszabadultan tudunk majd autózni, sok barátom érkezik a versenyre megnézni minket, nem szeretnénk csalódást okozni nekik! A 2018-as szezont Én ezzel a versennyel zárom, kíváncsian várom, hogy milyen lesz a Skoda laza talajon belülről. Szurkoljatok nekünk!Támogatóink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Vasút Komplett, Droidx, GDP Guru, Autoflex Ker., Villumen, Airvent, Riwax, Di-Fer csoport, ZFW Hortiservice, Sütödetech, VPT Egy nagyobb szünet (és törés) után húz ismét overállt a Várkonyi-Makai páros és indul a Skoda Fabia R5-el a horvátok közkedvelt murvás versenyén, a Santa Domenica Rallye Show-n.

  Rally

 • 2018.10.03. 10:08
  sajnálom a történteket, a Skoda Fabia R5 nagyon gyors és fantasztikus autó, nagyon tetszett, de mint tudjuk, ez benne van a pakliban. Jó lett volna, ha bizonyíthatunk, de ezt most csak azzal zárhattuk, hogy nem történt semmi bajunk. Jól estek a bíztató szavak és üzenetek mindenkitől, és várjuk a következő sikeresebb megmérettetést.Támogatóink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Vasút Komplett, Droidx, GDP Guru, Autoflex Ker., Villumen, Airvent, Riwax, Di-Fer csoport, ZFW Hortiservice, Sütödetech, VPT Group, ATRA Kft., Sun&Fun Holidays, CATA, RD InterBox Trans Kft., Hyundai Hungary Sajnos nem hozott szerencsét az autóváltás a Ritmus Ase párosának, egy baleset vetett véget a 7. Mahle Nova Gorica Rallye-nak a 3. gyorson a Skoda Fabia R5-el.

  Rally

 • 2018.04.18. 13:07
  Kronome Ákos - Molnár ZsoltSkoda Fabia R2 - East Motorsport Kft.Credobus - Aquaprofit Eger Rallye2018.03.23-25.Kronome Ákos rally versenyzőt kérdezem.Milyen érzés volt végig gurulni a rajtceremónián a sok néző között Egerben a pénteki napon? - Nagyon nagy élmény ennyi Érdeklődő, Szurkoló előtt átgurulni a rajtdobogón a Dobó téren. Még ebben a hidegben is sorfalat alkottak az emberek. Fantasztikus.Amíg a Skoda akarta addig meneteltetek a versenyben. Mi is történt, hogy kiállni kényszerültetek, ezzel sajnos az új Skoda Fabia R2-vel nem láthattátok meg a célt. - Sajnos, a hatodik ... ? - A Fabia óriási élményt adott a versenyen, nagyon élveztünk minden métert vele, elképesztő mit tud az autó futóműve, csak el kell hinni.Legközelebb hol láthatnak benneteket a szurkolóitok?- Legközelebb Miskolcon próbálunk szerencsét, addigra megjavítjuk a váltót és tanuljuk tovább az autót.Köszönjük partnerünknek, a Mentes és Társai KFT-nek az együttműködést!- Hajósi Miklós -

  Rally

 • 2017.03.22. 20:51
  nagyon tetszik nekem. Test‐test elleni harcok, erős autók, ügyes pilóták küzdelme ez. Terveink között szerepel, hogy kijussunk EB futamokra is, ami szintén nagyon motivál!”Az Š‐Motorsport műhelyében ott áll egy ízig‐vérig ralira épített versenyautó, egy ŠKODA Fabia R5. Erről beszél Bazsó Attila: „Tavaly év végén vásároltuk a Fabia R5‐öt. Szerettem volna egy ügyes pilótával menni az autóval az Országos Rallye Bajnokság futamain. Ha időm és a versenynaptár engedi, akkor magam is tervezem, hogy pár külföldi futamon elindulok pilótaként az autóval, csak ilyen gentleman driver ... kategóriában.”Az autó és a navigátor tehát adott volt. Szerencsére a magyar bajnokságban nem volt nehéz ügyes kormányforgatót találni. Bajnóczi Csaba így meséli el erről az időszakról: „Fiatal, tehetséges pilótát kerestünk a Fabia R5‐ös versenyautónkba és azt gondolom, a legjobbat találtuk meg Vincze Feri személyében. Fiatal, de mégis nagyon megfontolt és végtelenül tehetséges, amit már többször bizonyított. A magyar ralisportnak is jót fog tenni, hogy egy ilyen fiatal pilóta hasonló technikai háttérrel tud a ’nagy öregek’ ellen küzdeni.”Vincze Ferenc még csak két bajnoki szezonon van Spici RX‐ben, Vincze Feri R5‐ben folytatja  Az újonnan alakul Š‐Motorsport Egyesület két ŠKODA Fabia versenyautóval vág neki a  2017‐es szezonnak. A Porsche M5‐ben tartott sajtótájékoztatón kiderült, a korábbi magyar  abszolút rali‐bajnok, Spitzmüller Csaba 30 év rali után szakágat vált és a rallycross  bajnokságban indul egy csúcskategóriás versenyautóval. A ...  csapat másik versenyautója  szintén csúcskategóriás, hiszen a nemzeti rali‐bajnokságokban elérhető legütőképesebb  autóval, egy Fabia R5‐el láthatjuk a fiatal tehetséget, Vincze Ferencet és navigátorát, Bazsó  Attilát.
 • 2016.08.18. 08:35
  Sokszor adnak ilyen címet a beszámolóknak, de a Ritmus A.S.E. csapatára ez most teljességgel igaz.Egy utolsó pillanatban jött kérés miatt, a Várkonyi-Csányi Peugeot 208 R2 páros navigátor tagját kölcsönkérte Ranga Peti a Skoda Fabia R5-be. 

  Rally

 • 2015.10.21. 09:02
  Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna számára a Mecsek Rallye nem csupán az évad búcsúztatását jelentette. Elköszöntek egyúttal az elmúlt négy évben Őket hűen, szinte hiba nélkül szolgáló Skoda Fabia Super 2000-es versenyautótól is, amely idén búcsúzóul két versenysorozatban, a Mitropa Rally Cup, valamint a Central Europe Zone (CEZ) éves összesítésében is dobogós helyezéssel ajándékozta meg versenyzőit.Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzői, Puskádi János és Gódor Barna a Mecsek Rallye-n hazai környezetben, hazai közönség előtt „helyezte fel az i-re a ... EUROSOL RACING TEAM HUNGARY életében. Az autóról hamarosan lekerül a már jellegzetes EUROSOL – dekoráció, a motor pedig elindul a Skoda Motorsporthoz egy teljes felújításra. A hófehér Fabia eközben hasonlóan Juho Hanninen 2011-es világbajnoki győzelmét követően minden ízében megújul és várja új gazdáját.Janiék számára biztosan nem lesz érzelemmentes a búcsú pillanata, hiszen egyik korábbi versenyautó sem adott ennyi élményt és örömet, mindezt úgy, hogy az eltelt négy év alatt egyetlen egyszer sem kellett műszaki hiba miatt félre állni a pálya szélére.Csökő Zoltán Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ... pontot”. Ami biztos, hogy a CEZ értékelés „Class 2” negyedik helyén értek célba a hétvégén, ami megerősítette a korábban már megszerzett dobogós pozíciót. Mivel a végeredmény még nem hivatalos, ezért még nem közölhetjük az érem színét, de erre már nem kell sokat várni.Ami viszont biztos, hogy utoljára „zúgatták” a Fabia Super 2000-es motorját, utoljára élvezhették kedvenc játékszerük minden rezdülését, mindezt a Mecsek gyönyörű és megunhatatlan rallye pályáin. Bár az időjárási és útviszonyok nem minden percet tettek kellemessé, hiszen mintegy tíz éve mutatta ennyire zord arcát a Pécs környéki futam ... első nap végén.A Puskádi – Gódor páros ilyen körülmények között, többé-kevésbé még el is találta az ideális gumi-összeállítást, azonban a pilóta önkritikusan megfogalmazta, hogy ezen a hétvégén viszont nem igen találta meg a ritmust. Az vesse rá az első követ, aki fesztelenül versenyzett volna egy ilyen nehéz körülményeket felvonultató futamon, ahol mindenképp célba kell vinni az autót. Nemcsak az év végi eredmény miatt, hanem azért is, hogy a Fabia leendő új tulajdonosának is ugyanilyen finoman csukódjanak az ajtók, „fussanak az élek”.A Fabia végül karcmentes maradt a viszontagságos első napon ... és bár a ritmust kevésbé sikerült elkapni, akkor legalább legyen egy kis látvány! Jani talán a szokásosnál picit többször nyúlt a kézifékhez, aminek valószínűleg a nézők is jobban örültek, de valódi élményautózást igazából csak a második nap jelentett. Még vasárnap is jelentősen vizes volt helyenként a pálya, csak a legutolsó szakasz volt szinte teljesen száraz. Jani itt még utoljára megtapasztalhatta a Super 2000-es Skoda már megszokott erényeit.A vasárnapi célba érkezés egy élményekkel és eredményekkel teli szép korszak vége, de egy izgalmas új időszak kezdete a Puskádi – Gódor páros és az Puskádiék utolsó futama volt a Mecsek rally  a Skoda Fabia S2000-el.

  ORB

 • 2014.10.29. 14:16
  hibázásnak komoly következményei vannak, tudatosabban kell vezetni, de nagyon jó vele versenyezni! Most majd azt szeretném elérni, hogy gyorsan is tudjak menni vele, mert az nekem kevés, hogy csak jó vele menni!”A versenyzőpáros és a S2000-es Skoda Fabia ezúttal az abszolút értékelés 10. helyén zárta a futamot, leadták a nevezésüket a bajnokság záró futamára, azaz a Waldviertel Rallye-ra. Most a legfőbb feladat, hogy próbálják megérteni, megismerni az autót, ami már a jövő évi szezonra való felkészülésük része. Míg a bajnokság már a vége felé közeleg, van, aki most kezd újításba, mint ahogyan tette ezt a Balogh-Holczer páros is, hiszen a Mecsek Rallye-n már egy Skoda Fabia S2000-es versenyautóval álltak rajthoz.Mecsek Rally Skoda

  ORB, Rallye2, Historic

 • 2014.10.20. 15:12
  Mögöttük 1:24 perces hátránnyal a Kazár Miklós, Szőke Tamás (Ford Fiesta R5), majd további 5,3 másodperccel a Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer IX R4) kettős következett. A péntek este még vezető Ollé Sándor, Tóth Zsolt (Ford Fiesta S2000) duó egy jobb első defekt miatt az 5. helyre csúszott vissza. Legjobb pécsi versenyzőként - az abszolút 27., egyben a kategória 3. helyén - Németh Péter és Varga István (Citroen C2 R2 Max) ért célba.A Széchenyi téri céldobogón így értékelte az elért eredményt az első öt helyezett ORB-s páros. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia Bár szombat reggel még csak a 3. helyről kezdte meg a felzárkózást, estére nemhogy lefaragta hátrányát, de csaknem másfél percnyi előnnyé kovácsolta, így 1:12.16.5 órás összidővel a Herczig Norbert, Bacigál Igor kettős (Skoda Fabia S2000) kapta a céldobogón a legnagyobb babérkoszorút és könyvelhette el a 48. ÚjHÁZ Centrum LétaKer Mecsek Rallye ORB kategóriájának abszolút győzelméért járó pontokat.

  ORB, Rallye2, Historic

 • 2014.09.26. 13:05
  A 22 éves pilóta hétfőn megtette első kilométereit azzal a Skoda Fabiával, amellyel a hétvégi versenyen rajthoz áll majd. Az egynapos tesztre a csehországi Sosnova versenypályáján került sor, ahol egyedül az időjárás nehezítette meg picit Krisztián dolgát, habár ő ebben is meglátta a pozitívumot.„Tegnap végre kipróbálhattam a hétvégi versenyautómat. Nagyon tetszik! Jó vezetni, könnyen kezelhető, azt csinálja, amit akarok, és minden kézre áll benne. Hatalmas élmény volt már ez a teszt is, úgyhogy alig várom a hétvégét. Egy álmom fog teljesülni Olaszországban azzal, hogy rajthoz állhatok aSkoda Fabia Rallycross EB Olaszország

  Rallycross

 • 2013.12.11. 21:31
  A pénteki teszten egy Skoda Fabia WRC-vel remekelt Turán Frigyes és navigátora, Nemrava Ferenc, ám a visszavezető úton feladta az autó. A Tagai Racing Teamnek köszönhetően azonban magabiztosan állhattak rajthoz vasárnap, ugyanis a TRT-től kaptak egy S2000 Peugeot 207-et.Olyannyira jól sikerült a verseny, hogy végül több mint 45 másodperces előnnyel vitték célba az frissen szerzett autót. Az első gyorsot követően végig az élen autóztak, átlagsebességük 102 km/h volt."Fantasztikusan jól éreztük magunkat! Nagyon nehezek voltak a körülmények, mert az első körben lefagyott, csúszós pályákon mentük ... FrigyesZsiros Gábor és Csibi Tibi, akik szintén a Twist Turán Motorsport színeiben indultak egy Skoda Octavia WRC-vel, az abszolút 9. helyen, az amatőr kategória élén zárták a mai napot."A célkitűzéseinknek sikerült megfelelni, hiszen az abszolút 10-ben akartunk végezni. Sokáig tartottuk a 8. helyet, de a végén sajnos visszacsúsztunk. Az amatőr kategóriát így is megnyertük. Gratulálok Csibi Tibinek, aki hibátlanul navigált, pedig most először ült ilyen autóban. Az abroncsok nagyon jók voltak, és szeretném megköszönni Friciéknek, hogy a Twist Turán Motorsport csapatában, de pilótaként vehettem részt ezen a Skoda vagy Peugeot ?!

  Amatőr rally

 • 2013.04.03.
  Marton Gergely: Győztes kezdés! Az M-F Motorsport fiatal reménysége, a csupán 15 éves Marton Gergely fantasztikus, érett versenyzést bemutatva – saját várakozásait is messze túlszárnyalva – megnyerte élete első olyan Országos Rallycross Bajnoki futamát, melyet már a felnőttek között, a Super National kategóriában teljesített. Gergő, a csapat és az új Skoda Fabia Mk1-es tehát jelesre vizsgázott a nyitányon, és bizonyította a kétkedőknek, hogy nem volt túl nagy a váltás, és Gergő igenis megérett arra, hogy fiatal kora és kevés versenytapasztalata ellenére (a tavalyi volt a legelső éve ... nagyon okosan még csak ismerkedett a körülményekkel, és felmérte a pálya pillanatnyi állapotát, a már tétre menő időmérő edzésen viszont már komolyan odatette magát, és a saras pályán egy abszolút első időt repesztett a Super National kategóriában. Hamar megadta tehát az alaphangot, és innentől kezdve egész hétvégén ehhez tartotta magát. Az első előfutamban – élete első felnőtt előfutamában – Majerszky és Starobrat közül kellett elrajtolnia Gergőnek. A start pillanatát remekül kapta el, és a Skoda sem torpant be, így az első kanyarban el tudott fordulni Majerszky előtt, és az ilyenkor a nagy ... ezúttal viszont nem sikerült a legjobban, így belül Luigi, kívül pedig Starobrat is elment az első kanyarban a Fabia mellett. A 2. kanyarban viszont már Gergő fordult el 2.-ként Luigi mögött, majd a 2. körben ugyanott Luigit is meglepte, és remek manőverrel körbeautózta kívülről a kategória tavalyi legeredményesebb magyarját, aki tegyük hozzá, ezen a versenyen még nem saját SEAT-jával, hanem egy bérelt, az övénél gyengébb autóval indult. Utána pedig megint jött a hiba nélküli, makulátlan vezetés, és az újabb futamgyőzelem Gergő részéről, ami egyben újabb abszolút elsőséget is jelentett a Super ... Skoda eleje, de a futam után mindkét fél egyetértett abban, hogy egy szokványos versenybalesetről volt szó csupán. Gergő végül a 2. helyen zárta a futamot tavalyi junioros riválisa mögött, aki hozzá hasonlóan szintén most debütált a felnőttek között bivalyerős, 4000 köbcentis BMW-jével. A Super National tekintetében egyébként Gergőn kívül egyedül Ujházi László indult az 1600 köbcenti alatti géposztályban, vagyis motorerő tekintetében a többiekkel szemben némi hátrányban volt az M-F Motorsport fiatalja az első hétvégén, de a nyálkás, saras idő neki kedvezett, hiszen a Fabiával remek párost alkotnakSkoda Fabia Mk1 Rallycross
Előző 1 / 6 Következő