Felemás verseny!

Sokszor adnak ilyen címet a beszámolóknak, de a Ritmus A.S.E. csapatára ez most teljességgel igaz.

Egy utolsó pillanatban jött kérés miatt, a Várkonyi-Csányi Peugeot 208 R2 páros navigátor tagját kölcsönkérte Ranga Peti a Skoda Fabia R5-be. 


2016.08.12-14. International Baranya Kupa.
Várkonyi Szabolcs - Kerekes József
Ritmus ASE - Peugeot 208 R2
Mitropa Rally Cup


Így végül külön szerepelt a páros, mint Várkonyi Szabolcs-Kerekes Joti és Ranga Peti-Csányi Boti. Így már az eredmény tudatában azonnal  érthető a cím, hisz míg Várkonyiék a verseny mindkét napján kiestek és összesen egy Árpádtető-Remeterét gyorsaságit teljesítettek, addig Botiék remek versenyzéssel megszerezték az abszolút 1. helyet a Nemzetközi Baranya Kupán.

Várkonyi Szabolcs: Sok mindent nem tudok mondani, a teszt remekül sikerült, nagyon jó beállításokkal kaptam az autót, hozzá se kellett nyúlni, a versenybenzinnel fantasztikus lett a motor is, így nagyon bizakodva vártam a rajtot. Aztán az első gyors rajtjában, mikor sebességbe tettem, tönkrement a kuplung és mivel a Camping-Árpádtető rajtja enyhén emelkedik, nem tudtam önindítóval elrajtolni és ugyebár a rajtban nem segíthetnek a sportbírók. Mikor megfordítottuk az autót, a lejtőn simán beindult. Legurultunk a szervizparkba, ahol a fiúk kicserélték a kuplungot, leadtuk a kérvényt szuperrallyezni és vártuk a korai rajtot. Másnap beraktak minket a leglassabb Historicosok mögé. Mivel az eredmény már mindegy volt, minden idő ellenőrzőn korán érkeztünk, így mire Árpádtetőn elrajtoltunk, már olyan autó volt előttünk, ami nem akadályoz.
Jól is sikerült a gyors, bár érződött, hogy előző nap nem mentem. Nyárásvölgyön elrajtolva, 1,5km után pedig valószínűleg a féltengely törött el, így kiállni kényszerültünk. Ilyen pech nem nagyon van. Mivel nem sokára újabb taggal bővül a család, még gyorsan kiugrunk egy murvás ERC futamra, a Liepaja Rallye-ra, ami egy finn futamhoz hasonlóan bakancslistán van és megpróbáljuk kárpótolni magamat.

Köszönöm és egyben sajnálom Jotit, aki első szóra beugrott Boti helyett.

Támogatóink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Vasút-Komplet, Droidx, ZFW Hortiservice, Airvent, Di-fer, Carwax,Villumen, Sütödetech Kft., Autoflex Ker. Kft., Kék PTI Kft., GDP Guru. VPT Group