Kategóriagyőzelem a 11. Eger Rally-n!


11. Eger Rallye a Pirelli Kupáért
Ifj. Kanyik Antal - Nyirfás Yulianna
Fiat Grande Punto Abarth

Interjú Antival a verseny után.

Kedves Anti!

Először is gratulálok a kategória első helyhez az Országos Rally Challenge Bajnokságban!

Nyirfás Yulianna navigálásával a Fiat Grande Punto Abarth-al álltatok rajthoz a 11. Eger Rallye-n.

Tíz gyors várt rátok a szombati napon alatt, illetve örömteli célceremónia.

Miként értékeled 2016 első ORC-s versenyét?
- Az igazat megvallva az egyik szemünk sír a másik nevet, ugyanis szerettünk volna egy jót autózni, és belerázódni az évadba. Sajnos volt egy technikai problémánk, ami az első gyorsasági után jelentkezett, így az kör maradék 3 szakaszán mondhatni végigszenvedtük magunkat. Kínunkban néha viccelődtünk, így talán könnyebb volt elviselni a néha őrjítő 30-40 km/h-s tempót. Az autó ugyanis nem volt sokkal többre képes, főleg az emelkedőkön, többek között a turbónyomás hiánya miatt. Viszont szerencsére a fiúk megoldották a problémát a szervizparkban, és még a késési "limitbe" is pont belefértünk, hiszen 14 perc 40 másodperccel növeltük meg az ott töltött időnket. Úgyhogy nekünk igazából a második körtől indult a verseny, viszont akkor már tét nélkül.

Gondoltad volna a verseny előtt, hogy ilyen sikeresek lesztek?
- A célban van vége a versenynek, és mivel nem indult szerencsésen a nap, ezért azt a taktikát választottuk, hogy a maradék gyorsaságikon autózunk egy jót, és akár a hátunkon is de a Parc Ferméig visszük a Puntót. Az igazat megvallva nagy szerencsénk volt, hiszen az ellenfeleink mind hibáztak, ezért nagyjából az ölünkbe hullott az első hely.

Legközelebb hol találkozunk veletek?
- Jövő hét végén indulunk egy futóversenyen, reméljük bírni fogjuk a 7 km-es "gyorsaságit", és tulajdonképpen ezzel kezdjük meg a felkészülést a Miskolc Rallyra.

 www.yuliannanyirfas.com www.kanyikmotorsport.hu

Köszönjük a támogatást az: Selénia Motor olaj forgalmazója az Elaforg 2000 Kft. , Exclusive change, Exclusive tours, Ecometalex Kft., Pentolt Kft., Alpha Industries Kft., Schon-gumi.hu, Hidra Kft. Kenguru konténer, Valida Kft., Akvilla Kft., Tej-express, Csonka F-Trans, Bartha transz Kft, Frigo-experience nemzetközi fuvarozás, a Kanyik Autószerviz.