Már szeretném kiereszteni a gőzt!

Már szeretném kiereszteni a gőzt!

Interjú Pálfalvi Gábor autóversenyzővel a IV. PM Peugeot Vác Rali előtt.

Kedves Gábor!

Mint Borsodi megyei lakos, mikortól kerültél közel az autóversenyzéshez? Nézőként, esetleg szerelőként érintett meg a Rally szele?


Sziasztok!

- Sikerült nagyon hamar fertőzést kapnom, és mindenki tudja hogy ez ellen nincs gyógyszer! Tehát én se gyógyultam ki ebből, és először egy Miskolc Rally-n voltam életemben! 2007-ben sikerült autóban ülnöm az pedig egy "nagyon komoly" Zsiguli volt! Volt benne minden, csak az nem ami kellett volna! De az érzés leírhatatlan volt! Aztán jöttek szépen sorban a BAZ sprintek és azt senki nem tudja elvenni tőlünk Borsodiaktól! És hála istennek 2009-től 2012-ig szerelőként is ott lehettem minden versenyen! De maradtam a versenyzésnél!

 

Szeptember 21-22-én ismét a lecsóba csapsz. Egy Vác Rali, mennyivel másabb kihívást támaszt veled szemben, mint a B.A.Z. megyei versenyek?

- Kihívást?? Hmm.. Aki tudja azt ahogy én versenyzek nem sok kupám van, de engem ez nem érdekel mert én magamnak és a nézőknek szeretek autózni és ez általában sikerül is! Nagyon várom már a Vác Rally-t mert, a mocskos anyagiak nem engedtek az éven csak az Eger Rally-t és már szeretném kiereszteni a gőzt! De a cél a BMW kupában jeleskedni! Megpróbálok minél gyorsabban és minél látványosabban menni. Nem összetörni magunkat meg az autót sem, mert a szerelőknek csak annyi munkát szeretnék adni hogy legyen tiszta az autó és ne kelljen kalapálni. Megpróbálok ésszel menni és befejezni mert ígéretek már vannak "csak gyere be a szervizparkba"  :) Na meg ilyenek. Minden reggel avval kezdi mindenki hogy fejmosást tart! Főleg a kedvenc navigátorom, mert nem csak nagy a hangja de ordít is ha kell Drága Gergely Zoltán Úr!

 

Elég sok mostanában a baleset a versenyeken. Létezhet, hogy az amatőr versenyek számának csökkenésével, kevesebb a felkészülést tudnak végezni a sporttársak? Így szinte már éles versenyen próbálnak eggyé válni az autójukkal?

- Szerintem igen! Nagyon sokan mint például én is sprinten kezdtem és volt időm meg pénzem rá! De biztos vannak olyanok akik tudnak gyakorolni versenyeken kívül is. Nekem például nem volt rá lehetőségem csak a jó öreg Bükk, de az mindennél jobb volt! A felkészülés mint mindig nekem a legfontosabb hogy lelkileg nyugodt és kipihent legyek és akkor nincs gond! Az autó meg legyen Groholy Zoltán szerviz főnök gondja :)! De mindennek klappolnia kell és oda kell figyelni és senki nem úgy indul el a rajtban hogy na most én csinálok egy jó kis balesetet! Tehát minden kedves Nézőnek üzenem nézzék meg hova állnak ne a becsapódási íven legyenek! Amúgy meg mindenki felnőtt el tudják dönteni mi a veszélyes és mi nem! Ez egy ilyen sport! És mi így Szeretjük!

 

Mesélnél a mostani versenyautódról, illetve milyen vasakat űztél eddig?

- A mostani versenyautó egy BMW E36 325 rettenet! Na ebben benne van minden ami a pénztárcám engedte de még lehetne rá költeni mert mindig van valami ami könnyebbé gyorsabbá tehet egy ilyen autót! Ez előtt egy E30-on száguldoztam és azt 4 évig nyüstöltem addig amíg ki nem esett alólam a vas! De szó szerint nem volt rajta épp elem csak a teteje és ezt az élményt Gondos Péter Barátommal éltem át! Felejthetetlen 4év volt! Zsigulira visszatérve hamar rájöttem hogy abba szívlapáttal tolhatom a pénzt és nálam ez a kérdés el is dőlt hogy miért éppen BMW! 

 

Látványos versenyzésed igen sok szurkolóval áld meg téged. Tudsz időre is menni, vagy szereted ha bogaras a BMW-d popója?

- A terv mindig az hogy célba érjünk, de mikor az első gyorson mondjuk megforgunk vagy 100-szor, akkor már a többi csak a nézőknek! Ők hálásak és mindig kijönnek a versenyre ha esik, ha fúj ha szakad a hó, ha 40fok van akkor is ott állnak és csápolnak ami nagyon jó érzés és legalább tudják a nevemet és szurkolnak! Azon az elven vagyok, hogy ha már nem is megyünk gyorsan de legalább a BMW popója az mindig legyen bogaras és Sz.....k az időre KILINCSEL ELŐRE!!!! És ezúton is szeretném megköszönni azoknak a nézőknek akik kijárnak a versenyekre és végig kísérnek eme rögös úton minket és a kezdetektől ott vannak voltak minden SRT és BAZ sprinteken illetve Túra versenyeken!

Támogatók:

Travel Glass Kft

Maci99 Bt

Srt Rally Team

Koleracing

- Hajósi Miklós -

www.hajoka.hu