Üveges Gábor: Ha el tudjuk kezdeni az évet akkor végig is fogjuk csinálni!

Pénzes Zsolt rallye szakágvezető látogatott el február 1-jén, Nyíregyházára a Rally Pub-ba, ahol mintegy 30-40 környékbeli versenyző gyűlt össze azért, hogy közvetlenül az RSB vezetőjétől informálódjon a 2013-as évadról. Ott volt a társaságban, a BAZ megyei rallysprint szervezője Üveges Gábor is, őt faggattuk a megbeszélésen arról, hogy miként értékeli az ott elhangzottakat, valamint, hogy miként látja a BAZ megyei rallysprint bajnokság jövőjét.

Racing.hu: Mi a véleményed erről a találkozóról?

Üveges Gábor: Ugyanazt tudom elmondani, mint, amit már a miskolci összejövetel után is megfogalmaztam: sokat beszél a szakágvezető úr, de semmit nem mond.

Racing.hu: Kerestél e meg valakit, vagy keresett e meg valaki téged MNASZ-től az ügyben, hogy miként folytatódjon a BAZ megyei rallysprint kupasorozat?

Üveges Gábor: A szövetségtől engem nem kerestek, de a részemről igen, történt megkeresés. Beadtuk három verseny tekintetében a biztonsági terveket, befizettük a regisztrációs díjakat és a tagsági licenc árát illetve a rendezői költségeket is. De ezeket a mai napig nem viszonozták.

Racing.hu: Látsz e esélyt arra, hogy 2013-ban is BAZ megyei rallysprint versenyt rendezzél?

Üveges Gábor: Igen, kihasználunk minden törvény adta jogot, amit lehet és szeretnénk 2013-ban is megrendezni a BAZ megyei rallysprintet, ami a tervek szerint hét futamból állna.

Racing.hu: Az ORB, a Rallye2 és az RTE idei terveiről mi a véleményed?

Üveges Gábor: Ilyen próbálkozások voltak ezelőtt is, ami működhet. Csak az a baj, hogy a RTE–nek és a MNASZ–nek is van egy-egy külön elképzelése, aminek az összehangolására nem sok esélyt látok.

Racing.hu: Látsz esélyt arra, hogy a magyar rallyesport fellendüljön, növekedésnek induljon a nézőszám és újra felduzzadjon a versenyek nevezési listája?

Üveges Gábor: Sokak szerint a múlt év volt a mélypont. De az én véleményem az pillanatnyilag, hogy van ettől lejjebb is!

Racing.hu: Maradtak el a tavalyi év végén BAZ megyei rallysprint versenyek. Idén, ha meg tudjátok kezdeni az bajnokságot, akkor végigcsináljátok az évadot, vagy ezek csak próbálkozások lesznek a részetekről?

Üveges Gábor: Ha el tudjuk kezdeni az évet akkor végig is fogjuk csinálni! Mert ha ezt realizáljuk, akkor egy precedens értékű dolgot viszünk véghez. Ám ha ez megvalósul, akkor a jelenlegi vezetés elképzelései össze fognak omlani.

Racing.hu: Köszönjük a beszélgetést.