Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!


 

Nem volt kegyes az időjárás Gender Tamás Junior hétvégi versenyein. A Hungarian Motorsport Academy fiatal versenyzője nagy reményekkel vágott neki a franciaországi OKJ fordulónak, ugyanis az előző hetekben már volt lehetősége megmérettetnie magát a Val d'Argenton versenypályán. A szabadedzéseken be is igazolódtak ezek a magas elvárások, ugyanis Tamás az első helytől pár századra gokartozott, végig a mezőny elejében. Szokásához híven az ifjú gokartos az élmezőnyt célozta meg az időmérő edzésen, azonban a pálya 2. szektorában hirtelen eleredt az eső, így az éppen gyors körön lévő magyar versenyző nem tudott tovább javítani az időeredményén, és századokkal csupán, de végül a Top10-en kívül, a 11. helyen végzett.

 Az első versenyre normalizálódtak a körülmények és Gender Tamás Junior újra megmutathatta a benne rejlő potenciált, a verseny leggyorsabb körétől mindössze 0,031 ezreddel elmaradva, a legjobb 10-ben végzett!

Erős versenytempójával bizakodva várta a 2. versenyt, ahol azonban egy versenytárs figyelmetlenségének köszönhetően sérült gokarttal kényszerült teljesíteni a versenyt. A vétkes versenyzőt kiállították sportszerűtlen manővere miatt, azonban ez nem segített a végeredmény alakulásában.

 A harmadik verseny váltakozó körülményeihez remekül alkalmazkodott Gender Tamás Junior, és egy szenzációs rajttal, látványos előzéseket bemutatva egészen az 5. helyig küzdötte fel magát! Sajnálatos módon a csapat nem a legmegfelelőbb taktikát választotta, ugyanis Tamás gokartjára használt esős keveréket raktak fel a rajt előtt, így a HMA pilótájának tempója körről-körre esett vissza a versenytáv végéhez közeledve. Hatalmas pozitívum, hogy a gumik teljesítményének visszaeséséig tartani tudta a lépést az élmezőnnyel!

 A zárónap bemelegítő edzésén Gender Tamás Junior ismét bekezdett és a csúszós, nedves aszfalton a 7. helyen zárt, 2 tizedre csupán a leggyorsabb versenyzőtől. Az elődöntőbe bejutva egy igazán harcos versenyzést bemutatva újabb kiemelkedő eredmények voltak kilátásban, amikor is egy ütközés következtében megsérült gokartjának váza, így messze az ideális körülményektől kellett futnia a versenyhétvége hátralévő részét és önhibáján kívül kényszerült hátra a mezőny elejéből.

A nehézségek ellenére is bizakodva várhatja a HMA versenyzője az elkövetkezendő versenyeket, ugyanis az bebizonyosodott, hogy a tempója adott körülmények között az élmezőnyével azonos, és a versenyeken is számtalan előzést bemutatva, magabiztosan gokartozott.

 

A Hungarian Motorsport Academy utánpótlás nevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.

Junior - CIK - FIA
European Championship
OKJ - 2024.04.25-28.

- Gender Racing Team -