Irány a Casentino Rally!

Juhász Csaba az Mecsek rali után, Pásztor Tomi navigálásával indul egy Peugeot 208 R4-el a 43. Rally Internazionale del Casentino-n.


Csabit a pilótát kérdem a verseny előtt.

Nyolc gyors, majd 105 versenykilométer vár rátok ismert és ismeretlen pályákon. Egy jó itiner fél győzelem?
- Igen! Nagyon technikás, igazi rally pályák vannak errefelé, rengeteg kanyarral. Sok múlik egy jó itineren, és nagy a hangsúly a navigátorom munkáján is. Tavaly már versenyeztünk itt Pásztor Tomival, akkor is jó volt az összhang, remélem most is minden rendben lesz.

Mint tudjuk a Mitropa Rally Cup-ban nálunk a legnagyobb az átlagsebesség, viszont Toscanaban talán a legkisebb. A szinte 50 méterenként kanyar mennyire veszi ki a kocsiból, a pilótából és a navigátorból az erőt?
- Én már hozzászoktam az elmúlt 10 évben ezekhez a pályákhoz. Az autó egy gyári építésű versenyautó, ami ilyen pályákra készült.

Most csak három szerviz lehetőség lesz számotokra, viszont pénteken egy külső. Mennyire nehéz logisztikázni a szerviznek, hogy ki tudjanak szolgálni titeket?
- Szerencsére ez nem az én feladatom. Egy nagy tapasztalattal rendelkező csapat üzemelteti az autót, ezt ők könnyedén megoldják.

Az első és az utolsó nap is lesz éjszakai gyors számotokra. Ha jól tudom szeretsz éjszaka csapatni.
- Igen, szeretek. Remélem sikerük jól beállítani a lámpasort az autóhoz. Ha az rendben van, akkor lehet jól menni sötétben. Megpróbálunk majd ezeken a szakaszokon még többet kihozni magunkból.

A zárónapon a majd 30 kilométeres már már tradicionálisnak nevezhető záró gyors a Talla vár rátok, és sikeres teljesítés esetén onnan reppentek a céldobogóra, ami Bibbienaban vár titeket: Ez a hosszú szakasz így éjszakára berakva előtte jó pár versenykilométerrel a hátatok mögött mennyire nevezhető nehéznek?
- Ez a hab a tortán. Igaz, hogy embert próbáló, de én nagyon szeretem. Ez a verseny így kerek, ezzel a szakasszal a végén.

Több mint tíz éve jártok a Mitropa Rally Cup versenyeire, köztük a csodaszép Toscanai pályákra. Mi is a cél most ezen a versenyen?
- A Roma ERC futamra készülünk. Ez a teszt verseny lesz előtte. Hasonló pályák, hasonló körülmények. Szerintem, tökéletes teszt lesz.

Együttműködő partnereink: NR Szoftver Kft., Extrem Line Kft., P.O.P. Kft., ML-Log Kft., Mihidra Kft., JB Controll Kft., Vidia Csavar, Volvid Zrt., Cső-Kötő Kft., LEL Kft., Hun-Therm Kft., PLESO-VIA-BAU Kft., Érdi Rally Team Kft., DR. Lan. Eu, www.lanexpert.hu, Artifex J+J Kft., Komplex-D Kft., TT Sped Kft., Lubland Kft. Nomido Madera Kft., Green Goes Kft. KELI BAU Kft., GTT-Logistic Solution Kft., BB-Logistic Solution Kft., LetMeSolvelt Kft., Robinwork Kft., Choco-Milk Kft., Perial-Ker Kft., Az “Infovárosok.hu hírportál hálózat”.

- Hajósi Miklós -