Célunk, hogy felszabadultan autózzunk!

Hétvégén ismét felölti a navigátorával Kronome Ákos a tűzálló overált, és rajthoz állnak a Sopia-Net Mediterrán Ralin.


Ákossal beszélgetek a verseny előtt.

Nyolc gyors vár rátok a kétnapos versenyen. Pénteken a rajtceremónia után egy 12 kilométeres szakaszt kell teljesítenetek bemelegítésként a Mecsekkapu - Árpádtető-t. Mentetek-e már ezen a gyorson korábban? Milyen jellegű is ez a pálya? Mire számítottok? Meg nyomjátok-e már az első nap?
- Ebben a formában soha nem mentünk mi rajta, az eleje meg a vége nagyon tetszik. Úgy terveztük, nem szeretnénk sokat kockáztatni, most lesz lehetőségünk kipróbálni, tesztelni a vizes Pirelli abroncsokat. Alapvetően nem szeretem az esőt.

Szombaton sokáig aludhattok, hisz az első autó csak 09:48-kor rajtol el a Somogy - Árpádtető SS2-őn, ami egy rövid sprint jellegű. Elég lehet ez nektek a többi gyorsra való belerázódáshoz?
- Az Árpádtetői szakasz miatt jöttünk el ide, ezt a rövid szakaszt remélem, hiba nélkül tudjuk teljesíteni.

A délelőtti SS2 után még hat gyors vár rátok. Ha jól látom van bennük gyors és kanyargós szakasz is bőven. Mentek majd szabályzáson is? Melyik gyors lesz a kedvencetek vajon a nap végére?
- Az elsődleges célunk, hogy felszabadultan autózzunk, próbálgassuk az autót, nem szeretnénk a falon átmenni. Mindenképp az Árpádtető lesz a kedvenc, az már mindegy, merre megyünk rajta.

Köszönjük a Partnereink és a Szervizcsapat segítségét most is: Mentes és Társai Kft., Kronome Zoltán,  Valkai János, Petrás Zsolt.

Fotó: Hajóka SportFotó

- Hajósi Miklós -