M-Ring: új pálya, új remények a Korda Racing számára

A hétvégén folytatódik a 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokság,

M-Ring: új pálya, új remények a Korda Racing számára

 

A hétvégén folytatódik a 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokság, ráadásul a monori M-Ring nemcsak a Korda Racing és Ritmus ASE közös csapatának versenyzői számára lesz ismeretlen, hanem a teljes mezőnynek, ami azt jelenti, jelentős előnyre tehet szert az, aki hamarabb találja meg a bajnokságban most bemutatkozó pályán az autó legjobb beállításait.

A Korda Racing valamennyi, Monoron rajthoz álló versenyzője egyértelműen abban bízik, hogy az idei Magyar Rallycross Országos Bajnokságának második versenyhétvégéjén sikerül jobban szerepelniük, mint a máriapócsi szezonnyitón, ahol ugyan valamennyien a maximumot adták ki magukból, ám ez különböző okok miatt felemás eredményt hozott.

A Supercar mezőnyében a tavaly ugyanebben a kategóriában abszolút második helyen végző Benyó Máté az elődöntőt a legjobb idővel az élről kezdhette volna, ám közbeszólt a technika, és kénytelen volt feladni a máriapócsi versenyt. Most mindenképpen javításra készül, hiszen nem mondott le arról, hogy 2022 végére megszerezze a bajnoki címet.

Több szempontból is ég bennem a bizonyítási vágy. Először is, szeretném meghálálni a csapatnak egy jó eredménnyel azt a sok munkát, amit a két verseny között végeztek, hogy kijavítsuk a máriapócsi motor problémánkat és rajthoz tudjunk állni a hétvégén. Másodszor pedig "hazai" versenyemként tekintek az M-Ringre, hiszen a civil életben részben ott is dolgozom. A pályának ugyan minden centiméterét ismerem, de nem tudtunk tesztelni rajta még a Focusszal, úgyhogy még egyelőre rejtély, hogyan is fog feküdni az autónak és nekem a pálya. Egy biztos, igyekszem majd gyorsan felvenni a ritmust és egy jó eredménnyel meghálálni a támogatást a csapatnak és a szurkolóknak – fogadkozott Máté.

A Super1600-as kategóriában rajthoz álló Kovács Sámuelt sem kerülte el a balszerencse az idénynyitón, hiszen technikai okok miatt idejekorán kiesett. Ám az ő versenygépe is elkészült, így csapattársához hasonlóan Monoron kezdené meg hangyaszorgalommal a bajnoki pontok gyűjtögetését. Mondjuk egy dobogós hellyel.

„Óriási izgalommal várom a monori versenyt. Máriapócson előjött technikai problémákat a csapat teljes mértékben kijavította. Az autó készen áll a versenyre. Nem csak az autó, én is teljesen felkészültem mind mentálisan, mind fizikálisan. Célom ezen a versenyen a dobogós helyezés” – fogalmazott Sámuel.

 

A Mazda MX-5 Kupában versenyző Várkonyi Bence viszont senkitől és semmitől sem zavartatva száguldott a hétvégén, aminek a jutalma egy kategória második hely lett. Nos, a hétköznapokon éppen érettségiző fiatalember ezen a hétvégén már merészebb terveket szövöget.

Az előző, sikeres máriapócsi futam után vannak elvárásaim a hétvégén rendezendő második futammal kapcsolatban az M-Ringen. Ugyanakkor ezen a héten érettségiztem, ami kissé megnehezítette a felkészülést. Szerencsére most már túl vagyok az írásbeliken és mindent beleadunk a hétvégén – állította Bence.

A Hankook Racer Cup mezőnyében ismét ott lesz a három „kordás”, és ezúttal már Bagaméri Bálint is szeretne jól szerepelni, ugyanis az idénynyitó számára sem hozott sok sikert: a remek kvalifikációt követően a futamában az első helyen száguldva hatalmasat bukott.

A máriapócsi bukás után új autóval indulok, és nem titok, próbálom túltenni magam a történteken. Szeretnék felzárkózni a többiekhez, ehhez viszont maximális teljesítményre lesz szükségem. Remélem a technika nem hagy cserben és egy problémamentes hétvége vár rám. Mindenesetre a felkészültségemen nem fog múlni semmi – mondta Bálint.

Korda Zsófia szintén remekül kezdte az idei szezonját, hiszen megnyerte a női kategóriát, és ennél most sem szeretné alább adni.

Nagyon jó tempóra voltam képes Máriapócson, ami kezdésnek nem volt rossz, ráadásul eggyel közelebb kerültem a női bajnoki címhez. Várom már a hétvégét, igaz, kicsit félek a pályától az adottságai miatt, de bizakodó vagyok. Fő célom ezúttal a döntőbe jutás lesz, illetve a női verseny megnyerése – mesélte Zsófi.

Zsófi 15 éves húga, Korda Réka is ott volt a mezőnyben, és újoncként a női kategória harmadik helyével tette le a névjegyét. Monoron legalább hasonló eredménnyel szeretne zárni, és ígéri, mindenkinek kemény ellenfele lesz.

Az idénynyitó versennyel meg vagyok elégedve, szerintem egy jó kezdete volt a szezonnak. A monori helyszínre különösen kíváncsi vagyok, mivel mindenki most fog rajta először versenyezni. A pálya nem lesz idegen, többször voltam már rajta gyakorolni. Máriapócson még óvatos voltam, de mostantól kezdve nem hagyom magamat, keményen küzdeni fogok minden méteren – állította Réka.

A Korda Racing csapattulajdonosa nem tudta, vajon sírjon a kihagyott lehetőségek miatt, vagy szélesen mosolyogjon az elért eredmények után. Egyet viszont biztosan tud, a fiatal versenyzői Máriapócson is megállták a helyüket.

„Egy igazi hullámvasút volt az idénynyitó hétvége a számunkra, ám most itt a javítás lehetősége, ráadásul egy olyan pályán, ahol még senki sem versenyzett, így a tudás, az autók beállítása lesz a döntő. Jó érzésekkel várom a hétvégét, bízom abban, hogy folytatódik a csapat felívelése. Mátét különösen fűti a visszavágás reménye, hiszen vezető helyről kiesni a technika miatt mindig bosszantó. Sami abszolút dobogóesélyes, főleg akkor, ha a versenyzésüket nem zavarja meg külső tényező. Bence remekül teljesített Máriapócson, nem csodálkoznék azon, ha a sikeres bemutatkozás után ezúttal már a győzelemért küzdene, míg a lányok közül Zsófi akár a finálét is elérheti, Bálinton és Rékán pedig látom, készek a küzdelemre” – jelentette ki Korda Erik.

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing és Ritmus ASE együttműködő partnerei: A-Híd Zrt., Keviép Kft, Fenstherm Kontakt Kft, Watz Építőipari Kft, Cofidis Magyarország, Harmata-94 Kft., Corax-Bioner Zrt, DCS Trans Kft, Sun&Fun, Generálkommandó, Cata, CS-Process, Hetech-Trend Kft, Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt

2022. május 6.