Mads Østbergék dupláztak, másodszor is Citroën győzelem

Ahogy élvezték legutóbb a pezsgőzést Pécsen, annyira tetszett a norvég duónak Móron, céldobogón az édes nedű locsolása. A Citroën Rally Team Hungary párosa, Mads Østberg és Torstein Eriksen magabiztosan nyerte a Vértes Rallye-t. A Tagai Racing Technology által felkészített Citroën C3 Rally2 versenyautó tökéletesen működött. Madsék a maximális pontszámot begyűjtve, a két kihagyott futam ellenére is a harmadik helyen állnak a bajnokságban.

Sikeres teszt után, jól beállított autóval érkezett a csapat Mórra, ahol a pályabejárás után így nyilatkozott a pilóta: „Nagyon tetszenek a gyorsasági szakaszok. Egy kicsit talán túl nagy a tempó, de ennek ellenére trükkösek, figyelni kell majd a felhordásokra.”

A második szakaszon megszerezte a vezetést a Citroën C3 Rally2 autóval induló egység és végig uralták a futamot. „A helyi srácok nagyon gyorsak, de azt gondolom elég hamar ráéreztünk a pályákra és a tapadási viszonyokra. A második szakasztól kezdve már nyomtuk, ahogy tudtuk és végig kézben tudtuk tartani a futamot.”

A versenyautó végig gondmentesen működött, a Tagai Racing Technology csapata most is kiváló autót biztosított a versenyzői számára, akik két gyors kivételével minden szakaszon a leggyorsabbak voltak.

Majdnem 50 másodperc előnnyel ünnepelhette második győzelmét a magyar ralibajnokságban a Citroën Rally Team Hungary párosa és amikor a pilótát a céldobogó után arról kérdezték, hogy milyen a magyar pezsgő, akkor nevetve mondta: „Nagyon jó vele a céldobogón locsolni!”

Két futamot ki kellett hagynia a WRC2 bajnok párosának az országos ralibajnokságból, de az utolsó megmérettetésen, az október végére tervezett Rally Hungary-n biztosan itt lesz a duó és továbbra is a magyar bajnoki cím megszerzése a céljuk. „Tavaly voltam itt, segítettem a csapatnak és akkor megnéztem a pályákat. Nagyon várom már, hogy versenyezhessünk is rajtuk!” – mondta Mads.

Két győzelemmel a harmadik helyen áll a páros a ponttáblázatban, még három egységnek van lehetősége megnyerni a bajnoki címet. A Citroën Rally Team Hungary csapata mindent megtesz azért, hogy a szezonzárón is pezsgőzhessen…


A Vértes Rallye 2021 végeredménye:
1. Mads Østberg Torstein Eriksen Citroën Rally Team Hungary Citroën C3 Rally2 1:01:38,8
2. Hadik András Kertész Krisztián DVTK SE. Ford Fiesta R5 MkII +48,5
3. Velenczei Ádám Bacigal Igor Gulf Racing Hungary SKODA Fabia R5 Evo +1:07,6
4. Klausz Kristóf Csányi Botond Klaus Motorsport SKODA Fabia Rally2 +1:09,8
5. Csomós Miklós Nagy Attila Borsod Talent Motorsport SKODA Fabia R5 +1:47,4