A céldobogóról integetni a barátoknak...

20 kilométer… Ennyi adatott meg a szezonnyitón az Alberti Szabolcs – Földi Niki kettősnek, ennek ellenére a Busline Motorsport pilótája mosolyogva mesél az első Mitsubishi-s versenyükről. A második futamon már többet szeretnének versenyezni és a legfontosabb, hogy a céldobogóról tudjon integetni a barátainak!

Első közös versenyén van túl az újonnan megépített Mitsubishi Lancer Evo IX-esével Alberti Szabolcs. Egy apró technikai hiba miatt a második szakaszon már csak legurulni tudtak, de a kuplunghibás háromcsillagos autó így is örömet okozott a gazdájának.

„Nagyon tetszett! Örülök, hogy újra a raliban lehetek és nagyon jó dolog, hogy tudok versenyezni!” – mondta őszintén az elsőkerék hajtású autók után összkerekesre váltó versenyző.

Az autót hamar versenyképessé tette a szerelő gárda és Cereden Matics Miskával készültek az ózdi-egri bajnoki futamra. A beállításokban segítette a rutinos versenyző a Busline Motorsport csapatát, Szabolcsnak mégis az maradt meg legjobban erről a tesztnapról, amikor megkérte a komáromi pilótát, hogy vezesse Ő a Mitsubishit. „Nagyon tetszett ahogy Miska vezette az autót, sajnáltam, hogy nem vitt többet… A ceredi pályán 2016-ban egy nagyot estem és ez nyomott hagyott bennem, de a végére már kifejezetten jól éreztem magam. Olyan emberek vettek körül, akikkel mosolygok és ez mindennél többet jelent nekem.”

A pályabejárások után így nyilatkozott a hétvégi gyorsaságikról Szabolcs: „Nagyon gyorsak a szakaszok! Az első nap a sátai, másnap a pétervásári elág egy igazi lobogás, főleg a Mitsubishivel… Fel kell nőni a feladathoz, még gyűjteni kell a versenykilométereket. Az időjárás? Vagy essen végig, vagy ne essen, de úgy gondolom, nem én fogom megmondani és ennek megfelelően folyamatosan változó időjárás lesz…” 
A célok is könnyen körülírhatóak: „A barátaimnak szeretnénk integetni a céldobogón Nikivel!”
Reméljük így lesz és minél több szurkoló előtt tudja végigversenyezni az Ózd-Eger Rally teljes távját az Alberti Szabolcs – Földi Nikolett páros.

A csapat partnerei: 
KOCKAÁRUHÁZ, Box Print - FSD Packaging Kft., MAGISTRATUS kft., ADMINISTRATIO Kft., Traveller 21 Kft., AL-KO PLUSZ Kft., Busline Kft.