Csucsuék a sötétre is felkészültek !

A sötétben való versenyzésre is tesztelték Csucsuék a Citroën-t!
Az egri bajnoki futam előtt egy rövidebb teszten van túl a Citroën Rally Team Hungary csapata, ahol a lámpákat állították be és az éjszakai versenyzésre próbáltak ráhangolódni Lukács Csucsu Kornélék. A tragikus miskolci futam után a versenyzőknek és a csapatnak is volt mit fejben összerakni, hiszen egy ilyen baleset mindig felhívja a figyelmet arra, hogy a rallysport bizony rejt magában veszélyeket. Sporttársuktól illően elbúcsúztak a fiúk, és ahogy Csucsu mondta: Zsolt is hajtana mindenkit a folytatásra!

Tragikus baleset vetett véget a rallybajnokság második futamának Miskolcon. Egy versenyzőtárs elvesztése mindenkiben mély nyomokat hagy. „Nagyon nehéz beülnünk a versenyautóba és versenyezni, de biztos vagyok benne, hogy Zsolt emléke mindenkiben ott él és Ő maga is hajtana bennünket tovább, hogy versenyezzünk!” – mondta a teszt végén a pilóta szomorúan. –„Próbáltam minél hamarabb feldolgozni a történteket, hiszen a miskolci futam után és sportolóként már Egerre kell koncentrálnunk”
Második rallycross futamgyőzelmét szerezte meg augusztus végén Greinbachban Lukács Csucsu Kornél, de a rallyban is szereplő pilóta most már az Eger Rally-ra összpontosít. „Amikor korábban külföldön versenyeztem, akkor minden alkalommal az egri verseny volt a szezonnyitó és már csak tesztként is, de elindultunk rajta. Ennek megfelelően itt talán nagyobb a pályaismeretem a többi hazai futamhoz képest és remélem, hogy ez majd a hasznomra fog válni”
Az egri program szerint a szombati hagyományos Dobó téri rajtceremónia után a mezőny a futam leghosszabb gyorsaságiját fogja teljesíteni kétszer, amiből a második alkalommal már sötétben fognak versenyezni. Erre készülve a teszten a Citroën C3 R5 lámpasorának helyes beállításával is eltöltöttek egy kis időt az autót biztosító Tagai Racing Technology szerelői. „Becsapósak ezek a nagyon erős fénnyel bíró LED és Xenon lámpák. Egy kicsit felhordásosabbnak mutatják az utat, mint amilyen az valójában. Ezt kell majd megfelelően kikompenzálnom fejben, és ami tényleg felhordás, azt meg kell tisztelni, de ami csak a lámpa miatt tűnik annak, azon át kell tolni, ahogy csak lehet.” – mondta Tóth Imire, a rutinos navigátorra mosolyogva a teszt után Csucsu.
Tehát a Citroën Rally Team Hungary csapata ahol tudja, áttolja! Találkozzunk Egerben!

A csapat partnerei:
C Automobil Import Kft., TOTAL
LHG Kft., CsucsuR5, CHEVIGNON, Autószöv Gyöngyös, Vitex plus s.r.o.
TAGAI RACING TECHNOLOGY, PIRELLI
Kiadja: Dudás Endre, a CRTH sajtófelelőse