Molnár István: Féktelen győzelem

Fantasztikus eredménnyel zárta a múlt hétvégi MURAUER Rallyesprint-et a Speed Rally Team versenyzőpárosa, a Molnár István – Bárdos Péter duó! 

Gyakorlatilag hibátlan autózással sikerült a kategória 1. helyét, valamint az abszolút értékelés 7. helyét megszerezniük, maguk mögé utasítva több R5-ös autót is.

Sziasztok! Hogy éreztétek magatokat a hétvégén? Milyen volt a szervezés?

- Molnár Pisti: Sziasztok! Nagyon jól éreztük magunkat, egy igazán kellemes és eredményes versenyen vagyunk túl. Nagyon szívélyesen vártak minket, gördülékenyen ment minden. A technikai átvételen is szépen átment az autó, szóval abszolút jól indult a hétvége.

- Bárdos Peti: Ha osztályoznom kellene, akkor 10-ből 11 pontot adnék! Minden tekintetben remek volt, fantasztikus gyorsokkal és profi szervezéssel. Itt valóban azt érezzük, hogy értünk vannak a szervezők és mindent megtesznek azért, hogy a rendezvényükről mindenki elégedetten távozzon.

Most mentetek először ezeken a szakaszokon. Hogy érzitek, sikerült megfelelően felírni a gyorsokat, és kihozni a maximumot az autóból?

- Bárdos Peti: Annak ellenére, hogy csak háromszor mentünk végig az összes gyorson úgy gondolom szinte tökéletesre sikerült az itinerünk. Versenytempóban sem ért minket meglepetés, mindent úgy kellett csinálni, ahogy az le volt írva! Nem sok maradt az autóban, szerintem a 95%-át kiautóztuk.

- Molnár Pisti: Azt gondolom, hogy igen. Nagyon jó pályák voltak, összesen 3 különböző gyorsasági szakaszból állt a verseny. 2 db 11 km-es, és 1 db 20 km-es gyors várt ránk, összesen 5 alkalommal.

Fantasztikus eredménnyel tértetek haza. Sikerült a kategória 1. helyére behozni az EVO-t, valamint a SuperSpecial-t is megnyertétek. Több R5-ös autót is magatok mögé utasítottatok! Elégedettek vagytok a hétvége termésével?

- Molnár Pisti: Én maximálisan elégedett vagyok! Az autó nagyon jól működött, sikerült a kategória 1. helyét megszereznünk, valamint abszolútban a 7. helyen értünk célba. Abszolútban is volt mögöttünk R5-ös autó. Végre jól működött minden!

- Bárdos Peti: Igen, maximálisan elégedettek lehetünk! Az volt a terv, hogy autózzunk egy jót, használjuk ki az autó által adott lehetőségeket, és hogy mindenképp célba érjünk. Az utolsó gyorsot már csak örömautózásnak szántuk, viszont éreztem, hogy ezt a lapjával autózást kegyetlen tempóval csináljuk (hangosan röhögtem navigálás közben) és tudtam, hogy jó lesz az időnk, amit az eredményjelző alá is támasztott!

Volt ünneplés?


- Bárdos Peti:
Naná! A csapat a parc ferme előtt pezsgővel fogadott minket, már ott elkezdtük.... Csak másnap utaztunk haza, így a szálláson folytatódott a buli a díjátadó után.


Melyik volt a kedvenc gyorsotok, és miért?


- Bárdos Peti:
Talán a 20 kilométeres. Nagyon változatos, ütemes technikás és tempós is volt. És ami izgalmassá tette, hogy 8 kilométer murva volt belőle.

- Molnár Pisti: Nekem az összes gyors tetszett! Tényleg jó technikás pályák, gyorsak, pörgősek. Valahogy az egész verseny a régi Rali Túra hangulatát idézte…

Az eredményekből ítélve, az autó is tette a dolgát. Volt valami technikai jellegű gondotok/problémátok?


- Molnár Pisti: Igazából nem volt technikai problémánk, de a fék még mindig nem az igazi… Próbáltuk olcsón megoldani, de sajnos nem jött össze. Még mindig melegszik. Az egyik Osztrák versenyzőtársunktól kaptunk kölcsön első féktárcsákat. Nagyon kedves és segítőkész srác volt, még csak azt sem engedte, hogy kifizessük! Elég volt a verseny végén visszaadni.

- Bárdos Peti: Szuper volt az Evo! Én is csak a fék problémát tudom kiemelni, ezen kívül nem volt gondunk.

Hogyan tovább? Következő verseny, ahol rajthoz álltok?

- Molnár Pisti: A következő verseny Székesfehérvár lesz. Addig van még egy-két apróság, amit eszközölni kell az autón. Jön egy nagy revízió, és szükségünk lesz komolyabb fékekre is.

Szeretnénk megköszönni a csapat munkáját, a rendezőknek a lehetőséget, illetve az Osztrák versenyzőtársaknak a segítséget, akik a fékproblémában segítettek!

Reklámpartnereink:

STRAPA PACK Kft., Király-Szerszám Kft., Dr. Marcus, MOLVI Trade Kft., Keve-Land Kft., Hotel Hollókő, Igol kenőanyagok, Pet-Pack Kft., Copy n More Kft., Fémtiszta Kft., Lajosházi Csaba E.V., Salker Kft.