Hrutka Dávid: Cél a dobogó

Április 14-én, Nyirádon kerül megrendezésre a Racing Stars (Amatőr tehetségkutató versenysorozat) 1. fordulója, ahol a Speed Rally Team quad szekciójának újdonsült tagja, Hrutka Dávid is rajthoz áll.


Szia Dávid! A hétvégén ismét ringbe szállsz, ezúttal Nyirádon. Milyen verseny lesz ez?

- Sziasztok! Igen Nyirád lesz a következő verseny, ahol rajhoz állok. Nagyon várom már! Ez egy félig aszfalt, félig salakpálya, szóval biztosan technikás lesz. Nézegettem fotókat és videókat a pályáról, és úgy láttam, hogy sok előzési lehetőség lesz, ezáltal nagy csatákra számítok!

Ha jól tudom, itt még nem álltál rajthoz. Izgulsz?

- Igen, valóban ez lesz az első alkalom, hogy ezen a pályán fogok versenyezni. Mindent ki kell próbálni, lehet, hogy ez lesz a kedvenc pályám! Ugyanúgy várom ezt a versenyt is, mint a többit. Ami újdonság lesz, az az aszfaltos szakasz. Eddig még nem sokat mentem aszfalton.
Biztosan jó lesz itt versenyezni, hiszen Európa egyik legjobb pályájáról beszélünk! Minden verseny előtt van bennem egy kis stressz, de ez valamilyen szinten talán egészséges is. A rajt utáni pillanatokban ez teljesen megszűnik, és csak a versenyre összpontosítok.

Sikerült kellően felkészülni a hétvégére?

- Sajnos nem volt lehetőségem a quad-al edzeni, mert a tanulás miatt nagyon kevés volt a szabadidőm. Illetve a quad-al is voltak problémák, amiket a legutóbbi verseny után vettünk észre. Ezeket sikeresen megoldottuk. Szerencsére van egy nagyon jó szerelőnk, akinek nagyon sokat köszönhetek! A szervizelés mellett rengeteg szakmai tippel és tanáccsal is el tud látni minket. Fizikálisan azért sikerült felkészülnöm, és mentálisan is készen állok a hétvégére!

Milyen eredményre számítasz?

- Egyelőre nem tudom, hogy kik lesznek az ellenfeleim, de mindenképp nagy csatára készülök! Nyilván az ismeretlen pálya miatt hátránnyal indulok, de minden erőmmel azon leszek, hogy a legtöbbet hozzam ki magamból! A cél pedig, hogy ismét a dobogóra állhassak!

Köszönöm szépen Dávid, és sok sikert Nyirádon!

- Én is köszönöm!

Reklámpartnereink:

Jász és Jász Kft., Fémtiszta Kft., Pet-Pack Kft.