Kardos Norbert: Teljesen elégedett vagyok

A Speed Rally Team quad versenyzője, Kardos Norbert igazán szép eredménnyel zárta a Magyarország Nyílt Nemzeti Country Quad Egyéni Bajnokság első futamát, melynek Monor adott otthont.



Szia Norbi, múlt hétvégén Monoron versenyeztél, ahol a Country Quad első futamát rendezték. Mit kell tudni erről a sorozatról, és egyáltalán a Country Quad-ról?

- Sziasztok! A Country Quad egy 2 órás endurocross jellegű verseny. Egy fél órás szabad edzés és egyben időmérő futam eredménye alapján indulunk el a 2 órás futamon, 5 másodpercenként rajtoltatva. Ez nagyon próbára teszi mind a technikát, mind a versenyzőket.

Hogy érezted magad a versenyen, milyen volt a szervezés és a pálya?

- Nagyon tetszett a verseny, szép számban voltak jelen a versenyzők, több mint 30 induló volt. A pálya leginkább a Monoron található két cross pálya összekötéséből volt kialakítva, emiatt nagyobb pihenési zóna nem volt, így összességében egy nagyon fárasztó terepen mentünk.

Ez egy 2 órás verseny volt, ami komoly fizikai megterhelést jelent. Hogy bírtad erővel?

- Igen, nagyon fárasztó volt. Álltalában egy ilyen versenyen az első időben még mindenki nagy tempót diktál, aztán lassan fáradunk el. Próbáltam tartani egy egyenletes tempót a verseny folyamán, de így is sokat lassultam a végére. Ilyenkor már a térdeim is kezdenek fájni, a combom kezdett begörcsölni, a kesztyűm kiszakadt ezért a tenyerem sebes lett. Ez ugye mind megnehezíti a dolgomat, de sikerült befejezni a versenyt, és meg vagyok elégedve a teljesítményemmel.

Nagy csatákat jósoltál erre a versenyre is. Voltak? Kikkel?

- Itt is nyilván mindig akadnak olyan ellenfelek, akikkel hasonló tempót tudunk menni. 5 másodpercenként rajtoltatnak, de folyamatosan beérjük egymást, vannak lekörözések, szóval van kontakt egymás között. Vida Gabival és Oláh Tibivel volt a verseny folyamán több körön át tartó "fogócska". Lényegében ezek azért jók, mert ilyenkor jobban felszívjuk magunkat és megteszünk mindent, hogy a másik ne tudjon elmenni mellettünk, amivel saját magunkat is gyorsítjuk és javítunk a köridőnkön.

Volt technikai problémád?

- Sajnos volt most is. Ez már úgy érzem, nem maradhat el, pedig örülnénk neki. Már szinte szokásossá vált váltó probléma ismét jelentkezett. A verseny vége fele, negyedik sebességben zörgő hangra lettem figyelmes, de a működésben nem vettem észre semmit. Próbáltam minél kevesebbet használni a negyediket, ki is bírta. Azóta szétszedtük, és a negyedi fokozat fogaskerekéből letört egy fog. Szerencsére nem okozott más problémát. Ez még a gyári fogaskerék volt, hát most kicseréljük!

Milyen eredménnyel sikerült zárnod ezt a versenyt?

- Az ötödik helyen értem célba, amire nagyon büszke vagyok. Két magyar versenyző, Gönczöl Ricsi és Karai Kristóf végzett előttem, akik nagyon profik az ilyen kategóriájú versenyekben. Illetve egy román bajnok és egy cseh versenyző, aki Németországban lett bajnok. Abszolút elégedett vagyok az eredménnyel!

Hol láthatunk legközelebb?

- Legközelebb Nyirádon, április 14-én fogok indulni egy Short Track versenyen.

Köszönöm szépen a beszélgetést Norbi!

- Én is köszönöm! Illetve szeretném megköszönni a rengeteg segítséget Édesapámnak, Páromnak, és támogatóimnak!

Reklámpartnereink:

Fémtiszta Kft., Pet-Pack Kft., Lajosházi Csaba E.V., Copy n More Kft., Király Szerszám Kft., Fun Carter Kft., Golf Kft., WSPS Kft., Atoz Híradástechnika Kft.