Winter rallye Covasna

Fantasztikus verseny ,fantasztikus pályákon !

14 Magyar páros fejezte be az idei esztendő Covasnai havas versenyét ! Az Erdélyben immáron 12. alkalommal megrendezésre került versenyen a nevezők majdcsak felét Magyar versenyzők tették ki ! A szervezők ismét újítottak a verseny lebonyolításában amit nagyban segített Szabó Csongor is ! A pénteki shakedown után az esti városi szuperspeciál jelentette az első kihívást a versenyzőknek amit élőben is lehetett nézni az autósport szerelmeseinek. A látványos utcai farolást a szombati első napi pályák követtek mintegy 67 km gyorsasági szakasz megtételével. A pályák VB-s színvonalúak voltak mint minden évben de a hóhelyzet talán attól is jobb volt ! Rengeteg látványos fordulást láthattak a pálya mellett didergő nézők,de biztosan megérte ,hiszen az időjárás és a szakaszok minősége is kifogástalannak bizonyult egész nap ! 

A helyi erők nem bírtak az évről-évre visszatérő Kovács-Lencse-Szabó Gergő trióval ! Egy nagyon szoros meccs kezdett kialakulni miután Lencséék behibáztak és az első napi szakaszok megnyerése után mégsem ők vezettek,hiszen itt egy apró kormánymozdulat is véges hibához vezethet ! Lencséék megforgását követően a tavalyi verseny győztese a Kovács-Istovics kettős állt az élre amit a vasárnapi két szakaszon is meg tudott tartani, sőt az első napi 10 mp előnyét 41,8 mp előnyre duzzasztotta ! Ez a rendkívül nehéz verseny a majdcsak 100 km gyorsasági szakaszaival az egyik legkomolyabb téli havas versenyként írta be magát a rallys évkönyvekbe ,ugyanis aki ide egyszer eljut versenyezni az teljes mértékben megfertőződik és nem hagyhat ki egy futamot sem ! 

Köszönjük az autocrono.ro -nak a verseny megszervezését és külön köszönet illeti meg Simon Árpád főszervezőt aki a munka oroszlánrészét vállalja a verseny megszervezéséből. Jövőre ugyanitt !