Gönczöl Richárd: Elértük a kitűzött célt

Gönczöl Richárd, - a Speed Rally Team quad szekciójának oszlopos tagja – múlt hétvégén megjárta a Dániát, ahol egy nagyon rangos eseményen képviselték Magyarországot. 


Szia Ricsi! Dániában voltatok a hétvégén a Nemzetek Krossza elnevezésű versenyen. Mit kell tudni erről a rendezvényről?

- Sziasztok! A Nemzetek Krosszáról azt érdemes tudni, hogy bármilyen országból lehet nevezni, viszont minden országból csak egy csapat (3 versenyző) képviselheti hazáját. 3 napos verseny, az első nap depózással és gépátvétellel telik, második napon van egy szabadedzés majd az időmérő futamok, ahol eldől, hogy melyik az a 15 ország, aki bekerül a vasárnapi döntő futamokra. A harmadik napon pedig 3 futam van majd eredményhirdetéssel zárul a hosszú hétvége.

Milyen kategóriában álltál rajthoz?

- Ezen a rendezvényen csak két kategória volt, oldalkocsis motocross illetve quad. Ezen felül nem voltak kategorizálva a versenyzők.

Hogy néz ki egy ilyen futam?

- Minden futam előtt volt egy felvezető kör, ahol a versenyző felmérheti a pálya jelenlegi állapotát, majd visszaállítanak a rajtrácsba. A rajtrács lenyílásakor egyszerre elindul az összes versenyző.

Milyen hosszú volt?

A szabadedzésre 40 perc, az időmérő futamra 20 perc + 2 kör, döntő futamokra 25 perc + 2kör volt megszabva. Majd minden futamban a beérkezés sorrendje számított és aszerint kaptak a versenyzők pontokat.

Milyen eredményekkel sikerült zárni a hétvégét?

- A célunk az volt, hogy Magyarország bejusson a döntőbe, ezt sikerült megvalósítani! 20 országból a 13. helyen zártuk a szombati kvalifikációs futamot!

Volt valami technikai problémátok?

- Vasárnap adódott egy pár technikai probléma, így a 15. helyen zártuk a hétvégét, de ennek is nagyon örültünk, hatalmas élmény volt a világ legjobbjaival küzdeni!

Hogyan tovább? Következő verseny?

- Október 6-án a következő HQC futam lesz amin indulni fogok, aztán pedig az Endurocross OB. soron következő futamát célozzuk meg.

Ricsi, gratulálok az eredményekhez, és csak így tovább!

- Köszönöm szépen!

Reklámpartnereink:

Fémtiszta Kft., Copy and More Kft., Golf Kft., Pet-Pack Kft., Lajosházi Csaba E.V., Strapa Pack Kft.,Dr. Marcus, Molvi Trade Kft., Fun Carter Kft., Target Sales Group Kft., IEJ Zrt., Jász és Jász Kft., MOON 42