Határ Attila: Új autó, hazai pálya

Határ Attila és Deák Henrietta és részt vesz a hazai Rallye2 bajnokság soron következő futamán, aminek Ózd és Salgótarján ad otthont. 

Attinak a salgótarjáni szakaszok nem ismeretlenek, de egy számára teljesen új technikával állnak rajhoz, ami tartogathat meglepetéseket.

Szia Atti! A hétvégén Ózd - Salgó Rallye. Sikerült felkészülni a versenyre?

- Sziasztok! Túl nagy felkészülésre most nem volt szükség, mert béreltünk egy Peugeot 208 R-t a Bakó Rallye Team-től. Ezzel fogunk rajthoz állni.

Mondhatni hogy a verseny Salgótarján környéki része neked hazai verseny.

- Igen, elég jól ismerem ezeket a szakaszokat, de ez legalább annyira hátrány is mint előny. Mivel itthon vagyunk ezért hajlamosak vagyunk minden mást a verseny elé helyezni. (Munka, stb.)

Lesz most egy városi szakasz is. Erről mi a véleményed?

Nagyon jó kezdeményezésnek tartom! Az pedig kifejezetten örvendetes, hogy nem egy szűk belvárosi prológ lesz, hanem egy más fajta látványosság.

Melyik a kedvenc gyorsod?

Mindegyik szakaszt szeretem, de Ceredet imádom! A kazári gyorsaságinak pedig kb. a házunk előtt van a rajtja.

Mennyit tudtál menni az autóval a futam előtt?

- Összesen kb. 70 km-t tettem meg az autóval, ami nem mondható túl soknak. Még ismerkedünk.

Gondolom lényegesen más ez a technika, mint a Te 306 S16-od.

- Igen, sokkal újabb! Talán a leg szembe tűnőbb különbség a szekvenciális váltó, valamint az etap és a verseny program. Elég bonyolult szerkezet, az én autóm ennél sokkal egyszerűbb konstrukció minden téren. A fék és a futómű fantasztikus, el kell hinni, hogy befordul az autó még ott is, ahol sosem gondolnád. Motorerőben gyengébb, mint az enyém. Nem hiszem hogy ez problémát jelentene. Az elektromos gázpedál picit fura nekem, de ez is csak szokás kérdése.

Milyen gumikkal készültök?

- Napos és meleg időre számítok, kemény gumikra ruháztunk be. Vizes aszfaltre való gumink nincs, remélem most nem fog esni.

Reklámpartnereink:

Fémtiszta Kft., Copy and More Kft., Golf Kft., Pet-Pack Kft., Lajosházi Csaba E.V., Strapa Pack Kft.,Dr. Marcus, Molvi Trade Kft., Fun Carter Kft., Target Sales Group Kft., IEJ Zrt., Jász és Jász Kft., Profitline.hu – a közérthető pénzügyi portál