Gönczöl Richárd: Cered helyett Edelény

Gönczöl Ricsi legutóbbi beszélgetésünk alkalmával a ceredi Endurocross OB-re készült, de a történt egy kis változás a programban, ami nagyon jól sült el!


Szia Ricsi! Legutóbbi beszélgetésünk alkalmával keményen készültetek a ceredi Quad Endurocross OB-re. Sikerült rajthoz állni?

- Sziasztok! Sokat készültünk a ceredi Quad Endurocross OB-re, próbáltam tartani magam a heti 1-2 quados edzéshez és a 3-4 saját testsúlyos edzéshez. Sajnos nem úgy alakultak a dolgok ahogy azt terveztük, hiába tettünk meg érte mindent. Az a szerencsétlen helyzet alakult ki, hogy a Hungarian Quad Challenge sorozat harmadik futama ugyanabban az időpontban volt megrendezve mint amikor a ceredi Quad Endurocross OB. Sajnos ez már a második alkalom, hogy ütközik a két verseny sorozat időpontja. Az ezt megelőző ácsi futamon világossá vált számunkra, hogy időpont ütközés esetén a quados versenyzők a HQC futamot támogatják részvételükkel és így a ceredi futamot a quadosok számára lefújták a nevezők hiányában. Mivel nem akartuk, hogy kárba menjen a sok energia, amit belefektettünk az edzésekbe, ezért úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk magunkat a Hungarian Quad Challengen.

(A HQC-ről annyit érdemes tudni, hogy a verseny előtt van egy időmérő edzés, és aki itt a legjobban teljesít, majd az fog elsőként elrajtolni a versenyen. A rajtoltatás egymás után 5 mp-s késleltetéssel történik és mindenkinek külön mérik a köreinek számát és idejét. A futamidő két óra plusz egy kör, szemben az Endurocross-al ahol ez csak egy óra. Az nyer, aki a két óra alatt a legtöbb kört a legkevesebb idő alatt teszi meg.)

Szerencsére az időmérő edzésen össze tudtam hozni egy tiszta kört, így én nyertem meg és elsőként rajtolhattam később. Tudtuk, hogy két órát nem fogok kibírni egy tank üzemanyaggal így próbáltam rögtön az elején akkora előnyre szert tenni, hogy majd az esetleges szerviz utca kiállásom során ne veszítsek pozíciót. Egy óra után erre sor is került, de hála barátaimnak és családomnak, már felkészülten vártak és mindössze fél perc alatt tankolták meg a quadomat, így meg tudtam tartani az első helyet. A futam háromnegyedénél leszakadt a kipufogóm, és emiatt megint ki kellett állnom, de olyan gyorsan orvosoltuk a problémát, hogy még vissza tudtam jönni az első helyre. Bár értékes másodperceket vesztettem.
Végül elsőként zártam a versenyt, majdnem két perces előnnyel. A motor szépen tette a dolgát, a kipufogón kívül semmi probléma nem volt vele. Nagyon élveztem ezt a számomra új kihívást, a legjobb versenyeim egyike közé tartozik az edelényi futam!

Szóval jól éreztétek magatokak az edelényi HQC futamon. A pálya minősége hogyan tetszett? Volt azért csata is?

- Nagyon jól éreztük magunkat, külön öröm volt látni, hogy ilyen nagy létszámmal jelentek meg quadosok a rendezvényen. Szervezetten és időtervhez hűen zajlott az egész nap, illetve megfelelő tájékoztatást kaptak a versenyzők a helyszínen, mind a futam szabályaival mind pedig az időtervvel kapcsolatban.
A pálya kemény talajú volt, ami előnyömre szolgált hiszen álltalában ehhez hasonló agyagos pályán szoktam edzeni. Változatos, tempós nyomvonal volt számunkra biztosítva, egy-két ugratóval megtűzdelve.

Nagy csata nem volt, bár nagyon ügyes ellenfelekkel állhattam rajthoz és végig egy feszített tempóban kellett quadoznom hogy megtartsam az előnyömet. Technikai probléma különösebben nem volt, csak a kipufogó tartó kengyel szakadt le, de ezt a problémát a szervíz utcában meg is oldották a barátaim.

Mi a következő verseny, ahol láthatunk ismét versenyezni?

Következő versenynek az Endurocross OB soron következő veszprémvarsányi futama van betervezve, abban az esetben, ha meg lesz tartva quadosok számára is. Bár ez a futam most nem fog ütközni más quados rendezvénnyel, úgyhogy remélem elegendő létszámú versenyzővel állhatok majd rajthoz.

Köszönöm a családomnak, barátaimnak, támogatóimnak a sok energiát és támogatást, amit kapok tőlük, remélem elégedettek az eddigi eredményeimmel és a közeljövőben is hasonlókat tudok majd felmutatni!

Összefoglaló videó a versenyről:

https://www.youtube.com/watch?v=m9yYJps4GPQ


Reklámpartnereink:

Angyali falatozó, I.E.J. Zrt, MOON 42, Lajosházi Csaba E.V., Dr. Marcus, Pet - Pack Kft, Strapa - Pack Kft, Fémtiszta Kft, Molvi Trade Kft, Golf Kft, Copy n' More Kft, Fun Carter Kft., Gemot Technik Kft.