Végre szárazon!

Végre száraz aszfalton is megkezdhette az ismerkedést a Várkonyi-Makai duó a Korda Racing által biztosított Hyundai i20 R5-el az Opatija Rallye-n, ahol az abszolút 8. és a Mitropa Kupa 4. helyén végeztek.

 Bár ennél előrébb akartak végezni, be kell látniuk, ennyi R5-ös kilométerrel a hátuk mögött erre futotta elsőre száraz aszfalton, miközben karcmentesen vitték célba az autót.

Várkonyi Szabolcs:

Nem véletlenül ez a kedvenc helyszínem, Opatija ismét bizonyította, hogy csodálatos hely, igazi ralis gyorsaságikkal. Volt keskeny, felhordásos, fehér aszfalttal, ugratókkal, széles, hegyis fekete aszfalttal, vagyis mindenféle, ami csak kell egy jó versenyhez. Bár sokan elestek, egyetlen perc csúszás sem volt a két nap alatt. Az idő is megemberelte magát, az eső ugyan beijesztett néhányszor, volt, hogy a gyors közben szakadt egy percig, de végül 26-27 fokban a meleg aszfalton ez alig volt zavaró. Bár előrébb szerettem volna végezni, de be kell látni, hogy egy R5 autóval kell jó pár száz kilométer, amíg az ember átáll a tempójára. A legfőbb problémám az volt, hogy nem jó sebességi fokozatokat írtam az itinerbe, csak a versenyen jöttem rá, hogy ugyanazokkal el lehet fordulni, mint a Mitsubishivel. A harmadik kör már elfogadható volt, ott már kezdtem érezni, hogyan lehet sokkal gyorsabban menni az autóval, de már nem tudtunk előrébb lépni, csak közeledni az előttünk autózóhoz képest. Már nagyon várom, hogy ismét beleülhessek az autóba, de hogy ez hol lesz, még képlékeny a navigátorom, illetve az autó elfoglaltságai miatt. A Baranya Kupa az biztos, de mivel az elég messze van, próbálunk valami versenyt találni a gyakorláshoz, ami nem ütközik sem a magyar, sem a WRC futamokkal.

Makai Gergely:

A régóta várt jó idő végre a mi oldalunkra állt, így erre panaszunk nem lehetett. 11 gyorsból, az utolsó kör sikeredett a legjobbra, ekkor jöttünk bele, de ez már nem volt elég a jobb helyezéshez annak ellenére, hogy végre ki tudtuk próbálni a legerősebb programot. Ilyenkor jobban megmutatkozik a beleadott kilométer hiánya. Ahogy Szabolcs is mondja, képlékeny a következő verseny időpontja, de mindenképpen szeretnénk menni, mert kell és hiányzik is. Számomra nem volt negatívum, vagy rossz érzés, végig élveztem az egész versenyt: tempós, hosszú, élvezetes és sokszínű volt. Tavalyhoz képest jobban érezhető a magabiztosságom és az összhang a pilótámmal. Úgy vélem, idővel beérik minden, és ezt nagyon várom már.

Támogatóink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Vasút Komplett, Droidx, GDP Guru, Autoflex Ker., Villumen, Airvent, Riwax, Di-Fer csoport, ZFW Hortiservice, Sütödetech, VPT Group, ATRA Kft., Sun&Fun Holidays, CATA, RD InterBox Trans Kft., Hyundai Hungary, Garzonszépítők Kft.

Fotó: MGR Images