A beteg oroszlán…

A Speed Rallye Team párosának nem a terveknek megfelelően alakult a miskolci bevetésük. 

De a kudarcokról is meg kell emlékezni, abból is lehet tanulni. Következzen Határ Attila beszámolója a miskolci futamról.

Hogy indult a verseny?

Pályabejárás, átvételek, prológ, szervizpark minden stimmelt.
Prológot megnyertük, majd másnap az első két gyorsasági szakaszon is a mi nevünk mellé került a legjobb időeredmény. Sőt a második gyorson ORC/ORB időket összevetve mi voltunk a legeredményesebb 2WD meghajtású autóval induló páros. Nagyon rákészültünk és ennek megfelelően is alakultak a dolgok. Az abszolút első helyért mentünk, nem tagadom. A harmadik gyorsasági közepén a váltó tönkrement. A váltóház is megrepedt, kiállásra kényszerültünk. Az „oroszlán” megbetegedett.

Ilyenkor mi játszódik le benned?

Az első reakció az az, hogy abbahagyom az egészet.
Kis idő eltelik, akkor azon gondolkodom, merre tudnánk a pályát elhagyni. Mikor ez a művelet megtörténik, a kocsi már a tréleren van, akkor édesapámat megkérdezem. Apa mikor tudjuk szétszedni, megjavítani a váltót? Nagyon sokszor eszembe jut a kudarcaim közben, hogy akik segítenek, nekik ne legyen rossz kedvük. Próbálom pozitív gondolkodással átvészelni ezt a nehéz időszakot. Aki ezt átélte, tudja miről beszélek.

Ez az autó első éves a rali kettes mezőnyben. Minden „gyermekbetegsége” előjöhet, jön is, de majd elmúlik. Emlékszem az egyik nyilatkozatára Büki Ernőnek, amikor Ranga Lászlóval a Forddal nagyon sokszor ki estek. Ő már lelkiekben feladta, de Ranga László mindig vissza tudta billenteni őt a győzni akarásával. Ezzel én is így vagyok. Nehéz a dolog, de feldolgozom, megoldom, és előre nézek.

Következő verseny?

Azon csak navigátor leszek. Szlovákiában indul Vivien barátnőm ilyen kisebb „szlalom” jellegű versenyen. Neki segítek, tanácsokat adok, szervizelek. Viszont a hét közepén lesz egy tesztvezetésem, a Bakó Rallye Team jóvoltából. És kipróbálhatok egy Peugeot 208 R2 versenyautót.

Nagyon kíváncsi vagyok rá milyen lesz, az én autómhoz viszonyítva. Nyilván, ha belépne egy tőkeerős támogató, akkor lehetőség szerint szeretnék átülni egy 208-ba.

Aztán május 26-án Kazáron lesz egy versenyautó kiállítás. A 11. Laskafesztivál egyik kísérőrendezvényeként. Ott mindenképpen képviseljük magunkat. Tudunk az érdeklődőkkel beszélgetni, a kocsit be tudom mutatni.

Nagyon hangulatos és barátságos közvetlen rendezvény. Mindig nagy sikere van ennek a kiállításnak.

Szeretettel várunk mindenkit! www.laskafesztival.kazar.hu


Sajtófelelős: Báttya Robi robiracing@gmail.com

Támogatók és reklámpartnereink:

Határ Motorsport, Speed Rally Team Kft, www.kutfurok.hu, lamitil-sol kft. Wood-Will-pro Kft, Photo_csn, Opi rally media kft, Közbesz auditor kft, Fun Carter Kft, Strapa Pack Kft, Molvi Trade Kft, Dr. Marcus, Fémtiszta Kft, Pet - Pack Kft, Golf Kft, Lajosházi Csaba E.V., Target Sales Group Kft, Copy n' More Kft, Jász és Jász Kft.