System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at SimpleAdserver.AspNetClient.SimpleAdserverClient.GetZoneContent(Int64 zoneId, String contentTemplate, String emptyTemplate)

Hugyecz Erik: Mindig a legjobbra törekszem!

Interjú Hugyecz Erik motorversenyzővel a hétvégi kiskunlacházi Motocross EB előtt.


Motocross Európa-Bajnokság Kiskunlacháza

Hugyecz Erik - HTS Team
2018.04.28-29.

Mesélnél az eddigi motocross-os múltadról, sikereidről, mikor is és miért is lettél versenyző?
- Én is úgy indultam, mint a legtöbb gyerek. 4 éves koromban kaptam egy crossmotort, és alig lehetett leszedni róla, ami azért furcsa, mert apu a gyorsasági motorosok szerelmese, és ma is aktívan versenyzik. Aztán az első versenyre is beneveztek, és ahogy jöttek a sikerek, úgy fordult egyre komolyra a dolog. Hatszor nyertem meg a magyar bajnokságot, kétszer a szlovák junior bajnokságot. Voltam világbajnoki pontszerző, a 250-es EB-n a legjobb helyezésem egy 10. helyezés volt, tavaly pedig második lettem Lacházán az EB-futamon.

Van-e kedvenc kanyarod vagy ugratód lacházi pályán?
- A motocrossban az ugratásokat szeretem a legjobban, ezért Lacházán is az ugratók tetszenek a leginkább. Nagy élmény a levegőben szállni, nem is tudom pontosan körbe írni az érzést.

Kiknek is tudod ajánlani ezt a pályát és ezt a sportot és miért?
- Sok lemondással jár ez a sport, és sajnos a sérülés is mindennapos dolog. Csak a legbátrabbaknak tudom ajánlani, ugyanis minden versenyen ott lebeg körülöttünk a veszély. Viszont sok dologra is megtanít. Az egyik legfontosabb talán az alázat és a kitartás. E kettő nélkül nem lehetsz sikeres, még akkor sem, ha tehetséges vagy a motorozáshoz.

Mi az elvárásod saját magaddal szemben?
- Mindig a legjobbra törekszem. Tavaly második lettem ezen a versenyen, idén ezért a dobogó legfelső fokát célzom meg. Ha esetleg mégis úgy jön ki, hogy nem én leszek a legjobb a hétvégén, akkor sem lesz vége a világnak. Elsősorban szeretném jól érzeni magam a hazai rendezésű EB-futamon a csapatom, és a barátaim körében, és persze élvezni a motorozást.

Ha hármat lehetne kívánni, mi lennének azok a motocross-al kapcsolatban? 
- Ez nehéz kérdés. Azt gondolom, hogy a lehetőségeimből kihoztam a maximumot ebben a sportban. Versenyezhettem Hollandiában, ami a motocross bölcsője Európában. A legjobbaktól tanulhattam ott. Voltam a Kayaba futóműgyár tesztpilótája is, most pedig Magyarország legjobb motocross csapatának, a HTS Teamnek a tagja lehetek. Szerettem volna gyári csapatban versenyezni a világbajnokságon, hiszen az a csúcsa ennek a sportnak, de ez csak egy-két versenyzőnek adatik meg a világon. 26 évesen már az élsportolói karrierem vége felé tartok, így már számomra a sport elsősorban hobbi a hétköznapi élet feladatai mellett. Ha viszont kívánhatnék, akkor elég volna egy is: a sérüléseket jó volna elkerülni a jövőben.

Szurkoljunk Közösen Eriknek a pálya szélén április 28-29-én!

Fotó: Nagy Norbert

- Hajósi Miklós -

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at SimpleAdserver.AspNetClient.SimpleAdserverClient.GetZoneContent(Int64 zoneId, String contentTemplate, String emptyTemplate)