Az első megvolt, jöhet Cered!

Az Ácson megrendezett Quad Endurocross Országos Bajnoki futamon Gönczöl Richárd a Speed Rally Team versenyzője megszerezte a győztesnek járó serleget. 

Első kérdésem, hogy milyen volt a benyomásod a rendezvényről, hiszen ez főképp motoros endurocross verseny.

Pannonhalma után fenntartásokkal indultunk útnak Ácsra, de csupa kellemes meglepetés érte csapatunkat. Semmiképpen sem szabad általánosítani, ez véleményem szerint nagyon fontos. Depo hatalmas volt, kis utcák alakultak ki a versenyzők depoi közt, így könnyen járható és szellős volt. A szervezők versenyzőbarát hozzáállása az egész nap során érezhető volt. Rendben volt az időterv, mi utolsóként rajtoltunk, de maximum, ha 10 perc csúszás volt benne, lehet sokat is mondok. Díjátadó is szervezetten, időtervnek megfelelően lebonyolódott. Külön kiemelném a Speaker-t, aki előtt le a kalappal, hiszen az egész nap folyamán végig informált mindenkit az épp aktuális futam állásáról, eredményekről és felkészülten a versenyzőkről külön kis érdekességekkel is hozzájárult a nézők és kilátogatók élményéhez.

Úgy tudom, hogy ezen a pályán még sosem versenyeztél. Jártál már itt akár látogatóként is? Hogyan tudtál felkészülni? Quadodat hogyan tudtad ide felkészíteni?

Sosem jártam még ezen a pályán, volt róla szó, hogy esetleg a Bajnoki futam előtt egy tesztelés erejéig eljövünk, de csak a Nyáregyháza-i versenypályáig jutottunk.

Videókból és versenyzők elbeszéléseiből próbáltam a Quadomat felkészíteni és megtalálni az ideális futómű beállítást, ami sikerült is, nagyon kezes volt. Motor teljesen gyári, így az egy megbízható Yamaha erőforrás, ott nem volt mit tenni. Végig stabilan tette a quadom a dolgát. Külön köszönöm Kardos Norbi barátomnak, csapattársamnak és a motorom doktorának, hogy ismét hibátlan géppel mehettem.

Így a verseny végeztével hogyan értékelnéd a számotokra kijelölt pályát? Mennyire jött be neked?

A nyomvonal ugyanaz volt a quadok számára, mint az Ifi Endurocross motorosok számára. Kevésbé felkészült versenyzők számára is teljesíthető és élvezhető. Abszolút meg voltam vele elégedve, tetszett.

Hogyan tovább?

Pannonhalma elmaradása miatt, ez volt az első versenyünk, amit sikerült megnyerni. Az idei évben a célkitűzés számomra továbbra is a Quad Endurocross Országos Bajnokság és annak következő versenye a ceredi futam. Erre készülök és remélhetőleg Quados társaim is nagyobb létszámmal képviselnek majd ott bennünket.

További sok sikert, találkozunk Cereden!

Reklámpartnereink:

Angyali falatozó, I.E.J. Zrt, MOON 42, Lajosházi Csaba E.V., Dr. Marcus, Pet - Pack Kft, Strapa - Pack Kft, Fémtiszta Kft, Molvi Trade Kft, Golf Kft, Copy n' More Kft, Fun Carter Kft.

Fotó: Koppány Dávid