Gönczöl Richárd: Irány az Endurocross OB

A Speed Rally Team quad versenyzője, Gönczöl Richárd a hétvégén megrendezendő Endurocross Országos Bajnokság 1. futamán vesz részt Pannonhalmán, ezzel kapcsolatban beszélgettünk.


Milyen formációban indulsz/indultok? Hogyan sikerült a téli felkészülés? Hogyan áll a quadod?

A Speed Rally Team lehetővé tette számunkra, hogy 2018-as versenyszezontól mindhárman az egyesületnél versenyezve valódi csapatot alkothassunk, már a múlt hétvégi tázlári amatőr futamon is így vettünk részt 2 quaddal. A hétvégi pannonhalmi OB-n is 3 quaddal képviseljük magunkat és a csapatot.

A téli felkészülésem sok testedzéssel és sajnos kicsit kevés quadozással telt. A tavalyi quadomat le tudtuk cserélni támogatóinknak hála egy Yamaha YFZ 450-re, amelyet csapattársam, barátom és egyben a csapatunk szerelő mágusa Kardos Norbi a gondjaiba vett és már az első teszteken túl, csak pozitív élményem van. :)

2018-ra milyen célokat tűztél ki célként magad elé? Merre láthatunk?

Az Endurocross OB az első számú célja az idei szezonnak, szeretnék minden futamon rajthoz állni és célba érkezni a lehető legjobb eredménnyel. Ezen kívül 1 - 1 HQC futam szerepel a tervek közt, illetve nagy álmom, hogy a Nemzetek Krosszára egyszer ki tudjak jutni és a sportág nagyjaival versenyezhessek! Talán ez az év ezt is lehetővé teszi számomra, meglátjuk.
Diploma előtt állok, közben dolgozom és mindemellett versenyzem. Sok szabadidőm sajnos nincs, de a quad a régi nagy szerelem.

Ha jók az értesüléseim, tavaly már vettél részt OB futamon, hová várod magad a mezőnyben a futam végén?

Mivel technikai sportról van szó, a technika ördöge sosem alszik. Amennyiben a quadom, ami egy teljesen gyári motor, teszi a dolgát szépen, akkor mindenképpen az elejében szeretnék végezni.
Szeretném megköszönni a sok segítséget és kitartást Családomnak, páromnak Reginek, Kardos Norbi csapattársamnak és szerelőnknek, Gyovai Zsolt csapattársamnak és nem utolsó sorban a Speed Rally Team-nek.

Szurkolunk hogy a kitűzött célokat elérd, minél jobb eredményt a hétvégére!

Reklámpartnerek:

I.E.J. Zrt., Fémtiszta Kft, Pet - Pack Kft, Strapa Pack Kft, Dr. Marcus, Molvi Trade Kft, Golf Kft, Copy n' More, P92 rdi, Fun Carter, Target Sales Group Kft, Angyali falatozó Vác