Mindenki célbaért

Ha nem is minden a terveknek megfelelően sikerült, de emellett mindenkinek sikerült teljesítenie a 2018. év első FRT futamát, ami eredményesnek mondható, kinek könnyebben, kinek nehezebben, de sikerült.


Dián Máté is már többször vett részt ezen a rendezvényen, ami számára már túlmutat a hobbyn is. Radó Rally Suli színeiben a már megszokott Subaruban tekergette a kormányt, ami eredményben a 3. helynek felelt meg, de a körök közötti szünetekben sem unatkozott, hiszen édesapja mellett a navigátor szerepét töltötte be, hogy ezt a tudását is mélyítse. Az első két körhöz képest a 3. és a 4. kiemelkedően jól sikerült számára, hiszen közel 30 másodpercet tudott az idején javítani, amivel már a nagyon között is helyt állna. Tervezetten a következő FRT futamon, mely februárban kerül megrendezésre is rajthoz áll.

Atus, milyen volt számotokra és a fagyos hétvége?
- Igen, ahogy mondod elég rossz volt az idő, eső, havas eső, hó váltakozott folyamatosan. Még szerencse, hogy ezt Mitsubishiben nem lehetett érezni. Szerintem teljesen jól sikerült, hiszen nem terveztünk semmi extrát, csak h jól érezzük magunkat, ami viszont 100%osan teljesült. Jelenleg én még csak alapjáraton pörgök és az energiáimat a bajnokságra tartogatom. Persze ez nem az jelenti, hogy március végéig otthon ülünk, tervezzük, hogy februárban is kilátogatunk Kiskunlacházára.

Gergő, mennyire sikerült megmozgatni a Citroen-t?
- Én kifejezetten elégedetten távoztam a pályáról, hiszen sikerült kategória 2.helyet megszerezni, illetve abszolút 7. helyen a célba érkezni. Én nagyon örülök ennek az eredmények, folyamatosan minden körben tudtam kicsit hozni az időeredményen, amit a helyezés mellett is szép eredmény. Ki merem jelenti, hogy megtaláltuk a Citroennel a közös hangot és innentől már csak javulni fogunk. Legközelebb a cél már az első hely lesz kategóriában és talán már abszolútban is közelebb lehetünk a dobogóhoz.

Gyuri, hogy éreztétek magatokat Istvánnal?
- Vegyes érzelmeim vannak a hétvégével kapcsolatban. Minden egyes körnél, mikor nem a pályán koptattuk a gumit, akkor éppen az Ladát mókoltuk, ami nem boldogított, de azóta már megoldottuk, az akkor felmerült és ideiglenesen kiküszöbölt hibákat. Így nem csüggedek, hiszen itt szeretném, ha minden kiderülne, ami a versenyautó gyenge pontja, nem pedig a bajnokságban, úgyhogy a tesztje folytatódik februárban ugyanitt a reptéren.

Köszönöm a riportot és további jó felkészülést kívánok!

Partnereink: Biotech USA, P92 RDI Kft., IEJ Zrt. – Így élj jobban, Cannabis Energy Drink, Gumicentrum Kft., Centrum Logistic Kft. Göd, Centrum Oil Kft. Göd, Festék Mester Kft., 3DreamSoft – Informatikai Szolgáltató Kft., Clone GSM – mobil szaküzlet, Katona motor, ShoFruit, IP, Gumisember, Dynamic Design, Rallyfeeling, KoKo Trans Sped, Win-Win Position Kft., Hepi s.r.o , Harmdigital Kft., DP Copy, Well done Kft., Rotáció Kft., Festék Szertár Kft., Copy n More Kft., Fémtiszta Kft., Strapa Pack Kft., Dr. Marcus, I.SZ.I. Produkt Kft., Molvi Trade Kft., Lajosházi Csaba E.V., Fun Carter Kft., Golf Kft, Pet Pack Kft.