Kalandosra sikerült ez a verseny…

Interjú Gyuriczky Zsolt rallyversenyzővel a 19. Szilveszter Rally után.


Gyuriczky Zsolt - Böröczi Levente
Citroen C2R2 MAX - MAFC
19. Szilveszter Rallye 2017.12.27-29

Zsolt és csapata az év végét a Hungaroringen töltötte a 19. Szilveszter Rally-t, amin volt minden, szerelés, csapatás, kevés versenytempó számukra.

Mi történt, hogy szinte csak szereléssel töltöttétek a napot?
- Elég kalandosra sikerült ez a verseny számunkra. Felkészített és a Hungaroringi pályákra beállított autót vásároltunk meg a Szilveszter Rally előtt...egy apró dolgot hagytunk ki a számításból, hogy nem nekem lett beállítva! Számomra így az autó vezethetetlen volt...bármilyen kanyar erősséget nézünk az autó azonnal megforgott, ahogy a kormányt elfordítottam. A ring belső rajtja után a fiúk végignézték a szervizből, ahogy majdnem a fák között landolunk a rajt után egyből. Állítottunk minden szervizben a futóművön, de nem lett jobb, mígnem az utolsó kör előtt kicseréltük a rugókat. Innen kezdődött volna számunkra a verseny. Sikerült vele gyorsabban menni, nem forgott meg lépten-nyomon, de kellett hozzá az utolsó két gyorsasági, hogy elhiggyem, el fog fordulni mindenhol.

Hogy éreztétek magatokat? Miként értékeled a versenyt?
- Ha 39 ezer forintért nem másfél kilométer teszt lehetőséget kapunk - ahol összesen 1 kanyar volt és 2 lassító - akkor lehet, hogy ezzel a problémával már a teszten szembesülök és nem rontjuk el a versenyünket azonnal a rajt után. Le a kalappal a szerviz előtt, tényleg szereléssel töltöttek minden percet, amit ott töltöttünk, de a végére megérte. Köszönet és hála nekik!

Legközelebb milyen versenyen indulsz?
- Most is bebizonyosodott, hogy számunkra ezek a versenyek - és ez főleg ez a közeg - nem okoznak örömöt és kikapcsolódást. Marad a tavalyi felállás, Mitropa kupában indulunk. Ott megéri pénzt költeni rá, szabadságot kivenni, többet utazni... Teljesen más kávéház...

Partnereink segítségét köszönjük: Octi-CAD Kft., Ablak-OC Nyílászáró-technika.

- Hajósi Miklós -