Jó volt, csak rövidre sikerült

Határ Attila a tőle megszokott tempót autózta a CREDOBUS Eger Rallye-n egészen az 5. gyorsasági szakasz végéig, ahol sajnos kiállni kényszerültek.


Szia Atti, hogy sikerült az Eger Rallye?
- Sziasztok! Nagyon jól indult a hétvége, már az első gyorson viszonylag jó időt tudtunk autózni. Aztán a 2. és a 3. gyorsasági szakasz eredményén én magam is meglepődtem, mert abszolút 3. időt tudtunk autózni az Rallye 2-ben!


Sőt, a 4. és az 5. gyorsasági szakaszon már az abszolút 2. helyen álltatok!
- Igen, a 4. gyorsra melegedtem bele igazán. Viszonylag régen mentem, vissza kellett rázódnom a versenyzésbe. Az első körhöz képest ezen a szakaszon 7 mp-et tudtam javítani. Talán ez a gyors sikerült a legjobban, minden nagyon jól össze volt rakva. Jók voltak a gumik, jó volt az autó. Az 5. gyorsasági szakaszon aztán ismét sikerült javítanunk, viszont közel 40 másodpercet mentünk "leszabályzáson", ami valószínűleg nem tett jót az autónak. A gyors utáni etapon már furcsa hangot hallottam a motortérből, ami egyértelműen valami problémára utalt. Nem szerettem volna, hogy nagyobb gond legyen a motorral, ezért inkább kiálltunk. Biztos, ami biztos.


Tudjátok már, hogy mi történt a motorral?
- Még nem. Valószínűleg valami apró alkatrész lesz.


Most mentél először Deák Henriettával a jobb 1-ben. Milyen volt az összhang az autóban?
- Nagyon jó volt! Henrietta egy profi navigátor, tényleg csak a vezetéssel kellett foglalkoznom, ami nagyon megkönnyítette a dolgomat.


Bejön a Rallye 2 feeling a MARB után?
- Ó igen! Nagyon tetszik, hogy lehet rendesen "tövezni" a kanyarokat, nincs minden ki gumizva. Sokkal pörgősebb mint egy MARB futam, gyakorlatilag egész nap megyünk.


Lassan itt az év vége. Mentek még valahol?
- Igen, a Szilveszter Rallye tervben van, addig rendbe kell tennünk a motort.

És utána? 2018?
- Szeretnénk jövőre egy teljes szezont menni a Rallye 2-ben. Reméljük sikerülni fog!

Köszönöm szépen Atti, és a Szilveszter Rallye-n találkozunk!

- Én is köszönöm. Illetve szeretném megköszönni Édesapámnak, Szöllős Robinak, Henriettának, és mindenkinek, aki bármilyen formában is hozzájárult a versenyünkhöz. Nélkülük nem sikerült volna!

Reklámpartnereink:
Target Sales Group Kft., Wood-Will-Pro Kft.

Fotó: Hajóka.hu