Irány Eger

Határ Attila és navigátora, Deák Henrietta is az indulók között van a hétvégén megrendezésre kerülő CREDOBUS Eger Rallye-n.

 Attila az elmúlt időszakban nem sokat versenyzett, ezért nagyon várja már a következő megmérettetést.

Szia Atti! Jó ideje nem hallottunk rólad. Mi történt az elmúlt időszakban?

- Sziasztok! Külföldön dolgoztam az elmúlt 2-3 évben, ezért nem tudtam indulni versenyeken. Az évre azt terveztük, hogy a MARB Északi régió versenyein indulunk, de rajtunk kívül álló okok miatt ez nem a tervek szerint történt. Sok szabály változott, meg nőttek a költségeink, így a MARB-ot már nem nagyon erőltettük, R2 lett volna.
Még az év elején Kazáron tudtunk indulni, ahol sajnos műszaki hiba miatt kiállni kényszerültünk. Ez után Salgó következett, ahol a MARB kategóriát meg tudtunk nyerni. Ha az időt nézzük, R2 abszolútban a 11. helyen végeztünk volna. Domaházán pedig én hibáztam, kiestünk.

Milyen kategóriában indultok, és milyen autóval a CREDOBUS Eger Rallye-n?

- R2 kategóriában, és a P13 csoportban állunk rajthoz. Az én autómmal megyünk (Peugeot 306 S16). Sikerült alaposan felkészíteni. Reméljük, hogy nem lesz technikai problémánk!

Ismerősek a szakaszok? Indultál már Eger Rallye-n?

- Nem, még sosem jártam arra. Teljesen ismeretlenek a szakaszok, szóval biztosan kihívás lesz, de mint mindig, most is a próbálom a maximumot kihozni magamból és az autóból is!
Az átlagsebességet tekintve, jó gyors, lobogós pályák lesznek.

A jobb 1-ből Deák Henrietta fogja diktálni az itinert. Ez lesz az első közös versenyetek?

- Ez lesz az első közös versenyünk. Henrietta egy tapasztalt, profi navigátor, biztosan jól fogunk tudni együtt dolgozni! Nyilván össze kell szoknunk, de ez nem egy teljesíthetetlen feladat!

Várható időjárás? Gumik?

- Reggel biztosan hideg lesz, napközben picit enyhülni fog. Fagy és hó nem valószínű, hogy lesz. Ha esne, azt viszont nem bánnám! A technikai fölény esőben kevésbé érvényesül. Minden attól függ, hogy ki milyen gyorsan tud alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.

Beszéljünk picit a várható eredményekről. Mivel lennél elégedett?

- Ha minden a tervek szerint alakulna, az első 5-be nagyon szeretnénk felhozni az autót de az első 10-ben mindenképp szeretnénk benne lenni. A kategóriát pedig szeretném megnyerni. Nyilván keveset versenyeztem mostanában, de azt gondolom, hogy gyorsan vissza tudok rázódni.

Attila, köszönöm szépen a beszélgetést, és sok sikert nektek az egri pályákon!

Reklámpartnereink:

Target Sales Group Kft., Wood-Will-Pro Kft.