Élveztük minden pillanatát a versenynek

A tavalyi évben csapatunk másik párosa járt a Croatia Rallyn, ahol nagyon jól szerepeltek és nagyon dicsérték a versenyt, így elhatároztuk, hogy Ladával mi is nekivágunk a két év múlva világbajnoki futamként megrendezendő viadalnak.

SOLID Racing Team – 44. Croatia Rally 2017.09.28-30.

Gyenes András – Horváth Levente, VAZ 2101 


Rendkívül sokat készültünk erre a versenyre. Szinte mindenből volt tartalék alkatrészünk, a kocsin is nagyon sokat dolgoztunk, hogy ne érhessen váratlanul semmilyen probléma.
A rallye hetének keddjén érkeztünk meg Porec-be, ahol napközben még nyári meleg volt. A következő másfél napunk pályabejárással és itiner készítéssel telt. Csütörtök este ünnepélyes rajtceremónia keretében megkezdődött a 44. Croatia Rallye. Az autónknak óriási sikere volt a nézők körében, nagyon nagy ovációt kaptunk mindenhol.
A pénteki shakedown-on kétszer mentünk végig, hogy belerázódjunk a versenyzésbe. Ezen az estén két gyorsasági szakaszt kellett teljesítenünk sötétben. Borzasztóan kőfelhordásos volt minden kanyar, ami egyrészt csúszott, másrészt defektveszélyt is jelentett. Mindkettőből kaptunk. Volt egy megforgásunk és egy jobb első defektünk. A nap végen az abszolút 53. helyről vártuk a másnapi megmérettetést.
A szombat maga volt egy álom a magunk fajta versenyzőknek. 24, 17, 16 km-es gyorsaságik váltották egymást egész nap. Átvezetett a verseny jó pár igazi mediterrán falun, kaptunk tengerparti szerpentint korlát nélkül, szűk erdei ösvényt és másfél kilométer murvát is. Nagyon élveztük minden pillanatát a versenynek.
Sajnos az utolsó pár szakaszon az autónk elkezdett füstölni és enni kezdte az olajat.
11 liter olajat töltöttünk a motorba, hogy életben tartsuk a verseny végéig. Az utolsó gyorson már 130 fokos vízzel jöttünk le lábujjhegyen.
Etapon útban Porec felé,15 kilométerre a céldobogótól (persze korom sötétben) megjött a várt kerregő hang a motorból és ez a verseny feladására kényszerített minket.
Nem bántuk meg egyetlen pillanatát sem ennek a fantasztikus hétnek, melyet itt tölthettünk. Külön köszönet csapatunk minden tagjának és természetesen a támogatóknak.
  

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Evolution Consulting Kft., Innovitas Nonprofit Kft., Avanzo Trade Kft. - The Body Shop; RAIKER Kft.; Egrokorr Festékipari Zrt.; Laurus Consulting Kft. - Cortesia Group; Ital Logisztika Kft.; Triumph-Adler; C+D Automatika Kft.,; Dome Facility Services Group Kft.; BBD 96 Kft.; Hekus Bűnügyi magazin; Ecoffice Technology Kft.