Szomorú vasárnap Túrkevén

Interjú Palotás Péter autóversenyzővel a Túrkevei OB - Zóna autocross verseny után.


Palotás Péter - Mitsubishi Colt EVO
Túrkeve - 2017.08.05-06.
Levianus Motorsport


Egy szomorú vasárnap, ízesebb szombat után vagy a Túrkevei OB - Zóna verseny után. Szombati nap után még bizakodtál, de aztán a vasárnap történt már nem csaltak mosolyt az arcodra.

Miként is élted meg a két napot?
- A szombati nap valóban bizakodásra adott okot, mert sikerült megnyerni az időmérőt a zóna verseny résztvevői előtt, az első előfutamon ismét eléggé sáros-nedves volt a pálya, de így is sikerült a harmadik helyen behozni az autót.

A vasárnap már nem volt ennyire szerencsés, a második előfutamban a célegyenest követő kanyarban még a második helyen voltam, de utána egy versenyzőtárs meglökött, ami miatt kiforogtam és az utánam érkező szlovák versenyző már nem tudod kikerülni és két ütközés következtében kitört a jobb hátsó kerék, ami miatt a második előfutamot fel kellet adjam. Sajnos a 3. előfutamban a rajtrácson elment a töltés így nem tudtam elrajtolni.

A döntőben az utolsó sorból indultam és mindjárt a zöld lámpa felvillanása után összeértem az egyik szlovák versenyzővel, ami megdobta a kocsit és a egyik féltengely eltört, az autót nagyon nehezen tudtam irányítani így feladtam a futamot. Így az összesítésben a 4. helyen végeztem.

 

Legközelebb hol találkozhatnak veled a szurkolók?
- Dömsödön szeptember első hétvégén ott leszünk a csapattal és nagy lelkesedéssel.

Partnereimnek köszönöm a segítséget: PLTS Ipari Kft., Zeusz Exhaust Kft., AT-LOC Hungária Kft.

 

- Hajósi Miklós -