Mosolyban nem volt hiány!

Bencsok Péter - jobb1-ben pedig a Speed Rally Team vezetője -  Fodor Krisztián is szerencsét próbált a Riverside Baja-n, ami sajnos nem a tervek szerint alakult számukra. Peti mesélt az eseményekről.

- Szia Peti, hogy sikerült a hétvégétek? Milyen volt a hangulat?

Szia, hát egyszer tarts velünk, és ezt a kérdést nem teszed fel többet!
A hangulat fenomenális volt. Többet sírtam a két nap alatt, mint a vatikáni ravatal együtt véve. (persze a nevetéstől).


- Krisztián hogy diktálta az itinert?

Ő kipróbálta milyen ez a terepralis dolog, én pedig kipróbáltam őt. Maradjunk annyiban, hogy Ő marad a rally-nál, nekem pedig következő versenyen remélem már jön a navigátorom.

- Ha jól tudom, sajnos technikai problémák adódtak már az 1. gyorsasági szakaszon. Mi történt pontosan?

A probléma már itthon kezdődött, mikor az övszemek berakásánál sikeresen át lett fúrva a tank.  
A kocsin egy utólag felszerelt kipufogó dob volt (így vettem) mondtam a srácoknak, hogy az lesz az első ami leszakad. Ők megerősítették, de kb 500 méter után fájdalmas búcsút vettünk tőle. Kicsit gyengült az autó, de a hang kárpótolt! Száguldottunk tovább mikor a Főni bejelentette, fogalma sincs hol vagyunk, menjek valamerre.
Előfutóként még sosem mentem, furcsa is volt néhol a motorháztetőig érő fűben száguldozni. Ha jól emlékszem 16 km volt az első gyors. Na most mi méterszámláló szerint kb 48 km-nél jártunk, amikor úgy döntöttünk, hogy megkeressünk a legközelebbi aszfaltos utat és kiállunk a versenyből.
Beleugrattunk pár szép nagy pocsolyába is, így kaptunk egy kis vizet. Dadogva, de kiértünk nagy nehezen az aszfaltra.
Én már feladtam volna mire Főni mondta, hogy legalább a kocsmáig guruljunk el, ott kényelmesebb lenne megvárni a trélert.
Így is tettünk egy pince hideg „szilvórium” mellett vártuk a felmentő sereget.

- A 2. gyorson már el sem indultatok. Nem lehetett megjavítani az autót a helyszínen?

Leömlőtől nem volt rendszer, meg megittuk az áldomást is így elengedtük a dolgot.

- Hogyan tovább?

Alapjáraton úgy voltam vele, hogy aminek mennie kell az had menjen, nem is nagyon kíméltem a kocsit. Kapott szép pofonokat, de ahhoz képest elég jól bírta.
A terv már meg van fejben, tudom hogy mik lesznek a következő lépések. Remélem akkor már versenyben megyünk és lesz benne kihívás is.

- Köszönöm szépen a beszámolót, és várjuk a folytatást!

Reklámpartnereink:
Fémtiszta Kft., Jász és Jász Kft., Copy and More Kft., Rodex Kft., Decran Kft., Golf Kft., Pet-Pack Kft., Varrivál Kft., Villámszer Kft. Tekt Kft., Fun Carter Kft., Milky Food Kft., Molvi Trade Kft., Dr. Marcus, Strapa Pack Kft., Iszi Produkt Kft.