Zsiguli után egy vadállat

Prígyeni "Tiszák" Péter is rajthoz állt a múlt hétvégén megrendezett soron következő kiskunlacházi FRT futamon. 

Ezúttal egy EVO IX-el, a jobb1-ben Ungvárszki Milán navigálásával. Petit és Milánt faggattam a hétvégével kapcsolatban.

- Szia Peti! Hogy jött az ötlet hogy a jó öreg Lada helyett most egy EVO IX-ben ülsz?
Sziasztok! Igazából régóta szerettem volna kipróbálni egy EVO-t, és most adódott az alkalom. Ha van lehetőség feljebb lépni, akkor miért ne? :) Duplán neveztünk, így volt lehetőség barátok autóztatására is. Nagyon élveztem! Persze a Lada marad továbbra is, hiszen az örök szerelem számomra. :)

- Mit kell tudni az autóról?
Az autó egy N-es Mitsubishi Lancer EVO IX, ami teljesen új építésű. Bosch Peti nagyon sokat segített az autó beállításában és szervizelésében. Részleteket talán Milán tud mondani róla.

- És milyen volt az "első benyomás"?
Valójában nem ez volt az első alkalom, hogy EVO-val mentem, évekkel ezelőtt már volt szerencsém kipróbálni egy hasonló autót, de nem igazán verseny körülmények között.
Ez egy igazi vadállat a zsiguli után! Teljesen más, össze sem lehet hasonlítani! Eleve az összkerék hajtás miatt is, na meg teljesítményben közel a duplájáról beszélünk.

- Lesz folytatás?
Igen, én nagyon szeretném, ha lenne folytatása. Azért jó lenne egy igazi rallye pályán is kipróbálni a gépet, ezért tervezünk az éven egy MARB futamon is indulni, de még nem tudom, hogy melyik lesz ez. Előtte persze mindenképp szeretnénk egy komolyabb tesztet lebonyolítani.

- Milán, te mit gondolsz, Tiszák hogyan érzi az összkereket?
Ahhoz képest, hogy alapvetően zsigulis (hátsó kerék), nagyon jól kezelte a vasat! Kigyorsításokban kellett picit segítenem neki. Meg is lepődtünk Bosch Petivel, hogy milyen hamar ráérzett az ízére.

- Elárulnál néhány részletet még az autóról?
Persze. Valójában nincs nagy varázslat, ez tényleg egy N-es EVO IX. Teljesen új építésű, az FRT előtt néhány nappal készült el. Természetesen a reptérre lett beállítva: szélesebb, sokkal keményebbek a gátlók, és több műanyag és üvegszálas elemet tartalmaz az autó, mintha egy rallye versenyre készítettük volna fel.

- Minden rendben volt az autóval?
Igen! Semmi technikai gondunk nem volt, ezért nem csak mi, hanem az egész csapat nagy örömmel zárta a napot! Ezúton is köszönök mindent!

- Peti, következő verseny? Hol és mivel láthatunk Téged?
Yondi mellé fogok beülni az M6LOG SALGÓ 2017-en de a jobb1-be! Ez nagyon komoly kihívás lesz részemről, mert igazi R2 versenyen még nem navigáltam.
De azért viszem a kormányt magammal, ha esetleg szükség lenne rá, kéznél legyen!  Majd együtt nyomjuk a gázt, és együtt fékezünk!

Szeretném megköszönni az önzetlen segítséget és támogatást a családomnak, Milánnak, Bosch Petinek, az autó felkészítését! Nélkületek nem ment volna.