Marad az FRT az éven

Dencs Gergő is elővette a téli álmot alvó jó öreg mk1 Zetec Focust. Hogy egy picit vissza rázódjon a versenyzésbe, a hétvégén ellátogattak az FRT-re.


- Szia Geri! Mi a helyzet veled, hogy érezted magad a hétvégén?

Sziasztok! A köszönöm, nagyon jól éreztem magam. Tavaly az utolsó (márianosztrai) sprinten sajnos elég balszerencsés módon sikerült picit megtörni a Fókát, így a téli szünet ennek a javításával telt. A kasztnin még vannak azért pici gondok, de az is javítva lesz hamarosan.


- Említetted a tavalyi márianosztrai MARB futamot, ahol elestetek. Ez mennyire viselt meg, esetleg másképp látod az évedet ennek tükrében?

Igen, a nosztrai eset azért rá világított néhány dologra, többek között arra is, hogy hiába szeretnék igazi rallye versenyeken indulni, azért még elég sokat kell tanulnom, fejlődnöm hozzá. Na meg az autót is ki kell ismernem alaposabban. Ezért úgy döntöttem, hogy az éven biztosan nem fogok komolyabb versenyeken indulni, mint az FRT futamai.


- Hogy sikerült a hétvége? Az autóval volt valami gondotok?

Úgy érzem, hogy a tudásomhoz és az autó teljesítményéhez mérten elég jó eredményt sikerült elérnem. Nyilván - többek között - a féktávokon van még mit javítani, de azért közel olyan időt (talán néha jobbat is) sikerült mennem, mint a tőlem sokkal tapasztaltabb, erősebb autóval rendelkező pilótáknak. Az autó egyébként hibátlan volt.


- Az autó jelenleg egy teljesen széria mk1 Focus. Tervezel valami fejlesztést az évre?

Igen, nagyon szeretnék egy sperr difit bele az éven, de majd meglátjuk hogyan és mikor sikerül.


- Következő verseny?

Természetesen a következő FRT futamon ismét támadunk!


- Geri, köszönöm szépen a beszélgetést, és csak így tovább!

Én köszönöm! Illetve szeretném megköszönni Szalay Gerinek az folyamatos szervizelést és az autó felkészítését, nagyon sokat dolgozott rajta az ominózus nosztrai bukás óta.

Partnereink:

Fémtiszta Kft, Copy n’ More, Golf Kft, Milky Food Kft, Strapa – Pack, Dr Marcus, Pet – Pack Kft, Jász és Jász Kft, Fun Carter Kft, Rodex Kft. TEKT academy – engineering – resources, Varrivál Kft, SBS Kft., Decran, Qualitekt Solution Kft, Villámszer Kft.