Támadás az első Mitropán 2017-ben!

Még csak pár nap telet el a Kumrovec Rallye óta, de a Ritmus ASE csapata nem sokára ismét útra kel a Mitropa Kupa első fordulójára. 


Mégpedig az Ausztriában rendezendő Rebenland Rallye-ra, ahol a rekordszámú és minőségű versenyen a tervekkel ellentétben csak 2 párossal képviselteti magát, mivel Szilágyi Jani balesete miatt nem készül el az autója. Így a Várkonyi-Makai páros egy Mitsubishivel, míg a Klausz-Csányi páros a 2WD mezőnyben egy Peugeot 208 R2-vel áll rajthoz az egyesület támogatásával.

Várkonyi Szabolcs:

Nem volt túl szerencsés számunkra a Kumrovec Rallye. Egy defekt és csapattársunk balesete miatt nem tudtuk versenytempóban teljesíteni az összes gyorsot, így kicsit kevesebbet tudtam aszfalton menni, mint szerettem volna. De így is jó felkészülés volt, meglátjuk mire lesz elég. Szeretnénk nem csak a Mitropa Kupában elől végezni, ami nem lesz könnyű, hiszen eddig 12 R5-ös kocsi mellett 3 WRC is indul, így nagy bravúr lenne a top 15-ben végezni, de még a top 20 se lesz könnyű. Bár még nem indultam itt, a videók alapján szenzációs pályák várnak ránk, sok felhordással. Maga a verseny abból is szenzációs, hogy minden gyors 10 kilométeren belül van a központhoz képest, ez nagyban könnyíti a pályabejárást, valamint a nézők, fotósok dolgát. A gyorsasági táv annyi, mint a Miskolc Rallye-n, 169 km, azonban az össztáv kevesebb, mint a fele. Itt 148 km etap van, míg Miskolcon 612 km!

Makai Gergely „MGR”:

Nagyon várom már a Rebenland Rallyt, ilyen hosszú össztávú versenyen még nem indultam, nagy kihívás lesz, azt gondolom. A Kumrovec Rally jó bemelegítés volt számunkra, az autó jól működött, bizakodóan várjuk az idei első Mitropa kupa állomását.

Támogatóink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Vasút Komplett, Droidx, GDP Guru, Autoflex Ker., Villumen, Airvent, Carwax, Di-Fer csoport, ZFW Hortiservice, Sütödetech, VPT Group, ATRA Kft., KÉK - PTI Kft.