Várakozáson felül teljesítettünk

A 2017-es év első ARC futamát, a Schneerosen Rallye-t is sikeresen abszolválta a Lajosházi Csaba - Takács Gábor páros.

Csaba élete egyik legjobb versenyén van túl, nagyon jól érezték magukat az Osztrák szomszédainknál.

Csaba egy picit azért tartott ettől a futamtól, hiszen a tavalyi XLavina Rallye Sprinten történt térd sérülése miatt kérdéses volt, hogyan fogja bírni az egyáltalán nem rövid szakaszokból álló Scheerosen Rallye-t.

"A térdem bírta, bár vasárnapra bedagadt. Ellenben nem fájt, és az erővel sem volt gond. Ha éreztem volna, hogy nem az igazi, rögtön kiállunk." - mondta Csaba.

Az Osztrákoknál nem sózzák az utat, hanem finom szemcsés kaviccsal szórják fel. Ennek hatására "drazsés" állagú az útfelület, ami azért tud meglepetést okozni versenytempóban.

Csabáék Hankook gumikat választottak, ami nagyon jó döntésnek bizonyult, ugyanis 1 garnitúra gumival végig tudták csinálni a kb. 100 km-es versenytávot. "Nem melegedett túl a gyorsok végére sem, a kopás minimális. Nagyon jól bírta. Jó ez a gumi!" - mondta Csaba.

Az eredmények tekintetében sikerült az EVO-t behozniuk az abszolút 13. helyre, mellyel teljesen elégedett Csabi és Taki is. "Voltak nagyon látványos féktávok, a tempósokat is nagyon komolyan áttoltuk! Volt egy pici megforgásunk, de nem bánom, mert utána inkább a nézőknek autóztunk azon a szakaszon." - tette hozzá Csaba.

Az autó tökéletes volt, semmi technikai problémájuk nem adódott. Így már teljes nyugalommal vághatnak neki a 23. Miskolc Rallye-nak, hiszen Csaba térde is bírja az egyáltalán nem kicsi megterhelést. „Nagyon jó felkészülési lehetőség volt ez a futam számunkra, így már teljes biztonsággal vágunk neki a következő versenyeknek!” – mondta Csaba.

„Szeretnék gratulálni Kocsomba Karcsinak és Bárdos Petinek, valamint Fischer Daninak és Buna Zolinak is az eredményekhez!”

„Valamint nagyon köszönöm még egyszer Karcsinak a tökéletes autót, és a csapatnak a profi munkát. Na és nem utolsó sorban Takinak a tökéletes navigálást! Nélkülük ez nem sikerült volna..”

A csapat együttműködő partnerei: Varrival Kft., Tekt Kft., Qualitekt Solution Kft., Villámszer Kft., Kovács méréstechnika Kft., Kövi Ép-Vill Kft., SBS Kft., Fürdőpark Kft., Orfű Aquapark, Viva-Mobile Bt., Viva interspeed Kft.