Bütösi Zsolt: Mikulás Rally-n jártunk

Élménybeszámoló Bütösi Zsolt rally versenyzőtől, aki egy hat gyorsasági szakaszt magába foglaló Mikulás Rally után van hűséges navigátorával Radványi Józsival.


Bütösi Zsolt - Radványi József

Zsomar-Ker Kft - Mitsubishi EVO VI.

20. Mikulás Rally - 2016.12.03-04.


Már az első három gyors után látszott, hogy kemény verseny miku rally, ugyan is jó pár versenyző páros vagy trélerrel vagy be sem ért lábon az első szervizbe.

Reggel kalanddal indult a versenyünk, nem akart beindulni a fagyban az etanolra programozott versenyautó. Hidegindítás közben sikerült kigyújtani a motorteret, aztán nagyobb harc árán végül csak beröffent az autó és útnak tudtunk indulni az első gyorsasági felé. Mondhatni probléma mentes volt technika szempontjából az egész versenyünk. Elvárások nélkül álltunk rajthoz, így mi teher nélkül tudtuk végig versenyezni a Mikulás Rally-t.

Az első körben még igen fagyosak voltak a pályák, itt ott még jég foltokkal is lehetett találkozni. Igen csúszkálósra sikerült az első három gyors, mivel a nyári Veszprém Rally-ra vásárolt kemény gumikkal álltunk rajthoz. A harmadik gyors végén a céltól körülbelül másfél kilométerrel éreztem hogy néha nem kap üzemanyagot az autó, így lekapcsoltam az ALS-t. Kiderült, hogy a reggeli kapkodásban nem figyeltünk oda az autó megtankolására. Így is nagy szerencsénk volt, hogy az utolsó deciliter etenollal be tudtunk gurulnia a szervizparkba. Az első és egyetlen szervizben már jutott idő megtankolni az autót, és a gumi nyomását is lentebb engedni mert közel 3 bár volt a kerekekben.

A következő körre ezek a kalandok is eltűntek már így élvezeteseket tudtunk autózni a maradék három gyorson. Egy párszor igaz lassítanunk kellett az előttünk rajtolók beesései miatt. Viszont a mi helyzetünkben teljesen mindegy volt hogy hányadik helyen érünk célba, ezért ezen sem idegeskedtünk.

Nagyon jó hangulatban telt ez a hétvége, külön köszönet a támogatóinknak, a családomnak és a szerelőimnek, hogy kellemes jó hangulatú versenyen részt vehettünk.

Legközelebb velem és barátaimmal a Szilveszter Rally-n találkozhattok ahová metálzöld Lada 21074-est visszük ki.

Köszönjük szponzorainknak hogy az idei évben is velünk vannak: ItSelf Kft., Procert Kft., Horváth Kft., T-Forex Kft., Lénárt Tech Kft., Zabos Kft., Scarpa Pizzeria, Balomo Kft., Festék Csodák Kft., BMP Profi Kft., Kraft Bau Sthal Kft., Net Ria Lan Kft., Best Tyre Kft., Profi Tax Center Bt, Tecnitop Service Kft.., Muskatal-Ép Kft., Horváth és Tsa. 2003 Kft., LAROF Innovációs Kft., FAB-Metal Kft.

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu