Murváról murvára!

Végre olyan teljesítménnyel rukkolt elő a Ritmus ASE párosa a 7. Santa Domenica Rallye Show-n, amit régóta várt magától a Várkonyi-Makai duó pilóta tagja, de valahogy nem akart jönni. 

Egy kicsúszással és egy 10mp-es büntetéssel is abszolút 7. helyet szerezték meg egy komoly mezőnyben, a nem R5-ös, vagy WRC autók közül a 2. helyet szerezték meg a sokszoros bajnok Sebalj mögött szoros csatában.

Várkonyi Szabolcs: Régen nem élveztem így versenyt, amihez nyilván kellett a jó teljesítmény, mivel az mindig feldobja az embert. Egy remek autót kaptunk, már a veszprémi teszten sem kellet hozzányúlni, Hideg Krisztián olyan remekül beállította. Sajnos szinte egész nap esett, vagy szemerkélt, ez kicsit nehezítette a dolgot, de leginkább a nézőkét, meg a fotósokét. Alkalmi navigátorom remekül muzsikált, illetve diktált, szinte hiba nélkül teljesített. Végre elégedett lehetek a teljesítményemmel és örömömet még tetézi, hogy szinte csak mi használtunk 34-es szűkítőt, az élmezőny 36-osat, vagy semmilyet, így azt gondolom, még jobban hangzik az eredmény. Gyakorlatilag innen megyünk a Mikulás Rallye-ra, így remélem, ezt formát tudom átmenteni oda is, akkor ott sem lehet baj. Bár a mezőny keményebb lesz, ilyen teljesítménnyel azt gondolom, ott is lesz keresnivalónk. Nagyon várom, most nagyon élvezem a murvát!

Makai Gergely: Normál esetben én várom a pálya szélén az érkező autókat  fényképezőgéppel a kezemben, de ezen a hétvégén most a fényképezőt füzetre és ceruzára cseréltem. 

Igazán különleges verseny volt számomra, fantasztikus érzés volt a születésnapomkor felállni a rajtdobogóra. Az első gyorsasági szakasz célja után a stop állomáson az időnket meglátva mosolyogva tértünk vissza a szervizbe. A második, harmadik és negyedik gyorsaságik szinte azonos tempóban és remek hangulatban teltek. Az utolsó gyorsasági előtt az időeredményeket nézve, arra jutottunk, hogy most nem szabad hibázni, mert könnyen vissza eshetünk a 10-11-helyre, nagyon szoros volt a mezőny mögöttünk. De minden jó ha a vége jó, és egy parádés utolsó szakasszal búcsúztunk, aminek hála megtartottuk az abszolút 7. helyet.
Szeretném megköszönni a pilótámnak ezt a születésnapot, valamint a csapatnak az autót, mert valóban csak a versenyzésre kellett koncentrálnunk, illetve Martin és Gábor barátomnak a fotókat és azt, hogy ott voltak velem ezen a különleges napon. Nincs megállás, hétvégén Mikulás Rally, a fényképezőm pedig a táskában marad.

Támogatók: Hetech Trend, Vasút Komplett, Droidx, GDP Guru, Autoflex Ker., Villumen, Airvent, Carwax, Di-Fer csoport, ZFW Hortiservice, Sütödetech, VPT Group.

Fotók: Ritmus ASE - SpeedLight Photo Agency / Murányi Gábor