Nagy Benjámin: Fény az alagút végén!

Tartalmas 2016-os évet tudhat maga mögött Nagy Benjámin gokart és autóversenyző.

Gokart CEE, CEZ, International Open Cup, OB, Morva kupán mint gokart és az FRT.HU kupán mint autóversenyző vett részt.


 

Beni évértékelőjét olvashatják.

A 2016-os évben kaotikus szezont tudunk magunk mögött. Év közben kétszer is csapatot váltottunk a számunkra nem megfelelő eredmények végett. Jelenleg a ProKart Team Hungary színeiben versenyzem, Az idén négy versenyt mentem náluk, javuló eredményeket értem el ezért a 2017-es évadban is náluk tervezek versenyezni.

A 2016-os év Olaszországban Adrián kezdődött. Életemben először indultam ezen a versenypályán. Időmérőn második helyezést, összetettben tizenkettedik értem el. Sajnos nem tudtam jó eredményt elérni mert versenybalesetbe keveredtem az egyik sporttársammal.

Következett Dunaszerdahely, Pannóniaring, Kecskemét, Cheb, Bruck, Bruck, Adria versenyhelyszínek.

A jó beállításoknak köszönhetően az év végi pár futamon már jobb eredménnyel végeztem. Az Adriai International Cup-on 17-ik lettem törött bordával.

Az utolsó Adriai futamon megmutatkozott a csapatom hozzáértése, az igazi oktatás, tanítás.
A videó felvételek, a telemetria elemzéseknek következtében a csapatom a legjobb eredményt hozta ki belőlem.

2016 november 12.-én az FRT.HU kupán indultam egy Honda Civic versenyautóval. Számomra teljesen új pályán és autóval vágtam neki a két szabadedzésnek és a négy mért körnek. Egész nap esett az eső és hideg volt a verseny folyamán. A nap végére az előkelő harmadik helyen végeztem Radó István navigálása alatt a kategóriámban. Számomra nagyon nagy élmény volt megismerni az autósport ezen ágát. Nagyon szépen köszönöm Radó Istvánnak ezt a lehetőséget.

2017-es tervem, hogy junior kategóriában egy suzuki swift 1.3-as autóval rallycross versenyeken vegyek részt, emellett természetesen a gokart CEE bajnokságban, és az International Open Cup-ban is szeretném megmérettetni magamat.

Köszönöm a 2016-os támogatást a Fémalk Zrt.-nek, a Dunavarsányi Árpád Fejedelem Általános Iskolának és a szüleimnek!

- Hajósi Miklós -