System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at SimpleAdserver.AspNetClient.SimpleAdserverClient.GetZoneContent(Int64 zoneId, String contentTemplate, String emptyTemplate)

Fehér Géza és a lacházi Motocross csapatverseny

2016.10.16. Motocross Csapatverseny - Kiskunlacháza.

A hétvégén újra felbőgnek a motorok a lacházi motocross pályán. Ugyanis itt kerül megrendezésre a MAMS Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Csapatverseny és Hosch-Kleber Kupafutam.A M.A.M.I. Team Fehér Magyarországon évek óta messze a legtöbb versenyzőt számláló egyesület, Fehér Gézát az egyesület meghatározó alakját kérdeztük többek közt a kiskunlacházi csapatversenyről.

Hány versenyzőt számlál az egyesület?
- 72 fő a jelenlegi taglétszámunk, akik a MAMI ÉSE kötelékében váltottak licencet a Magyar Motorsport Szövetségnél. Ez évente nagyságrendileg konstas szám, minimális a fluktuáció.

Ebből mennyi csapatot sikerült összerakni a csapatversenyre?
- Sajnos csak 3 csapatot tudunk összerakni, mert többen sérülésekkel bajlódnak. Mivel több kategóriában indítunk versenyzőket az éves bajnokságokon, és egy Csapatverseny égisze alatt nem tudunk mindenkit bevonni az MX50 versenyzőtől a superseniorig és a Junior endurocross versenyzőtől a veterán enduro vagy EC versenyzőig.

Mit jelent nekik a csapatverseny? Mennyire fontos, milyen értéket képvisel?
- A Csapatverseny egy éves munka lezárása lenne, melyet az egyesület vagy a csapat tagjai égész évben közös célok érdekében végeztek, és most együtt érhetnének el eredményt nem egyéniben.

Sajnos a magyar mezőny összetétele miatt különböző engedményeket kellet a szakágnak a kiírásnál tenni, ez magát a csapat-egyesülettel nem teljesen harmonizál, és más sportokban nem fordulhatna elő.

Mégis sportemberként versenyzőink, leginkább leigazolt egyesületi tagságuk alapján alkotnak csapatokat, és nagy örömmel vesznek részt a rendezvényen!

Mi az elvárás a saját csapatokkal szemben?
- A többi csapat összetételének ismeretében, tisztes helytállás a feladat, s mivel 3 tag  teljesítményéből értékelik, fontos egy a futamokat minden csapattagnak befejezni a lehető legjobb helyen.

Vállalt szerepet a 2017-es évben a Magyar Motorsport Szövetség berkein belül?
- Jelenleg a szakági tanács tagja vagyok, próbálok a lehetőségekhez képest hozzá tenni a munkához. A helyzet nem könnyű, még változhat ez a dolog is, ha szervezeti változások történnek.

Mit vár, mit remél, mi fog változni a 17-es évben, illetve az elkövetkező években?
- Gyors eredményt nem várok, de szükség lesz előbb-utóbb a teljes versenyrendszer átalakítására, mely a többség számára élhető rendszer lenne.

A hasonló tudás szinten álló versenyzők egy kategóriába sorolása, illetve korcsoport szerinti figyelembe vételével történhetne.

Fókuszálni kellene a minicross-junior versenyzőinek megtartására a sportban, hiszen belőlük lehet majd a jövő élsportolója.

Ha hármat lehetne kívánni, mi lennének azok a motocross-al kapcsolatban?
1. Sok utánpótlás korú versenyzőt, s még annál is többet….

2. Jól szervezett, jól előkészített versenyeket, sportszakmailag korszerűbben kialakított pályákon

3. Sok forrás a feladatokhoz (ez csak utópia)

- Hajósi Miklós -

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at SimpleAdserver.AspNetClient.SimpleAdserverClient.GetZoneContent(Int64 zoneId, String contentTemplate, String emptyTemplate)