Verseny az adriai tengernél

Első ERT-CEZ versenyére készül a SOLID Racing Team. A poreci verseny nagy kihívás elé állítja a csapatot, és a versenyzőket. Idegen környezetben, új, ismeretlen pályákon kell teljesíteni 1,5 nap alatt a közel 185 versenykilométert.

SOLID Racing Team – Rally Croatia - Porec 2016.09.29 – 10.01.
Kondella Péter – Szilassy Arnold, Mitsubishi Lancer Evo. IX


Ahogy a csapat, úgy én is nagy fába vágtam a fejszét. Pár évvel ezelőtt döntöttünk arról, amint lesz rá mód és lehetőség, szeretnénk külföldön indulni. A poreci verseny mellett döntöttünk, mivel sok jót hallottunk erről a futamról, a pályákról, rendezésről, hangulatról. Közel 460 km az össztáv, amelyből kb. 185 km a gyorsasági szakasz. Ez a táv megfelelő ahhoz, hogy még több tapasztalatot gyűjtsünk az EVO-val. Újra Arnold fog navigálni. Rég mentünk együtt, jó lesz újra egy autóban ülni. Az eredmény másodlagos ezen a versenyen. Szeretnénk fejlődni, gyorsról gyorsra javulni magunkhoz és a versenyző társakhoz képest. Ha ezt meg tudjuk csinálni, akkor már sikeresnek mondhatjuk a hétvégét – fűzte hozzá Kondella Péter

Legutóbb segítőként vettem részt a Baranya Kupán, ahol kicsit nosztalgiázott a csapat. Most gondoltunk egy merészet, és megnézünk egy horvátországi versenyt. Úgy gondolom, kell egy kis vérfrissítés a magyarországi pályák után.
Szépek, jók, de már meglehetősen sokszor
jártunk rajtuk. Az elmúlt pár hónapban volt alkalmam pár típusban versenyezni, de már hiányzott a összkerekes feeling. Laza hétre készülünk. Két napunk van felírni a pályákat, nem kell rohannunk az átvételekre sem, és még egy teszt is belefér a verseny kezdetéig. Az első versenynapon 4 gyorsasági, a második versenynapon nyolc gyorsasági szakaszt kell majd teljesítenünk.

2017-ben szeretnénk több külföldi versenyen indulni, így ez a verseny nagyban befolyásolja majd a jövő évi vegyes versenynaptárunkat – tette hozzá Szilassy Arnold

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: AVANZO-TRADE Kft. – The Body Shop; Ecoffice Technology Kft. – Sigillanda, PaperCut; EGROKORR Festékipari Zrt.; ExcelIT Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft.; Evolution Consulting Képzési és Tanácsadó Kft.; FPO Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – Ozone, Gaming Gear; GLOBAL-UNION Irodatechnikai Kft.; KYOCERA – The new value frontier; Innovitas Közhasznú Nonprofit Kft.; Laurus-Consulting Szolgáltató Kft. – CORTESIA GROUP; Rowa Chemical Kft. – BLACKFAST; RAIKER –  ; Gigabit Kft – Next Generation Group; Hetényi Pincészet; Mastersoft Technologies Kft.; Nagy Béla e.v. – liftszerviz; www.raiker.hu; Dokutech Center Kft.; Fest Group Kft.; Ital Logisztika Kft.; EuTrust Szerviz Kft.; Moral-Design Kft.