"Hazai" versenyzőként kötelező a győzelem?!

2016 augusztus 20-án, szombaton 16 órától újra felbőgnek a motorok a debreceni salakarénában, ahol 41. alkalommal rendezik meg a  Debrecen Nagydíjat!


ifj. Tabaka Józsefet kérdezem a Nagydíj előtt:


Ismét eljön az augusztus 20.-a, ismét megtelik szurkolókkal és versenyzőkkel a debreceni salakaréna.

De előtte mesélj a 2016-os salakmotoros élményeidről, eredményeidről. Mely országokban népszerűsítetted a magyar salakmotorsportot? 
- Idén eddig nagyon jó szezonom van, 2. lettem a horvát - szlovén közös bajnokságban. Egy lengyel liga fordulón is lehetőséget kaptam ahol nyertünk és csapatom egyik legjobbja lettem. Versenyeztem még idén Németországban, Olaszországban, Csehországban.

Az idén milyen újdonsággal szolgáltok a kilátogatóknak?
- Az utánpótláskorú versenyzőink az idei szezonban elkezdtek 500 ccm motorokkal gyakorolni és ők fognak bemutatózni illetve a fiatalabb tehetségeink 125 ccm motorral fogják ugyan ezt csinálni.
Itt el szeretném mondani, hogy a klub továbbra is várja a fiatalok jelentkezését salakmotorozni és a klub adja a motort ingyen és az edzéseken is térítésmentesen vehetnek rész.

Hány versenyzővel mely országokból számoltok?
- 16 főversenyző és 2 tartalék. Még folynak a tárgyalások a versenyzőkkel de a magyarok mellett lesz lengyel, cseh, lett, szlovén, horvát, ukrán versenyző.

Ebben a mezőnyben miként is szeretnél helyt állni? 
- "Hazai" versenyzőként kötelező a győzelem! Szeretnék nyerni, de nagyon nehéz verseny lesz, de mindent bele fogok adni és remélem sikerül felállni a dobogó legmagasabb fokára.

Partnereim segítségét köszönöm: Debrecen Speedway Se, Tabaka és Társa Kft., Adix-Trade Kft., T-bútor Outlet, Jen-Zo Sport, Pinkmotors,  Carve, Kozma-ép Generál Kft.

- Hajósi Miklós -