Füge Krisztián: Cél a dobogó!

Slovakiaring: Autós Gyorsasági Verseny.

2016.08.18-21.

Füge Krisztián autóversenyzőt kérdezem a verseny előtt.

Utoljára a Pannónia Ringen láthattunk, ahol az előkelő második helyen végeztél a kategóriádban.Most milyen esélyekkel indulsz a Slovakia Ringen?

- Most is a Kis Túra kategóriában fogok indulni, ahol szeretnék a dobogó minél magasabb fokán végezni.

A Slovakia Ringen a rajt után egy erős jobbos kanyar fogad mint a hungaroringen benneteket. Összehasonlítva melyik pályán szeretsz jobban rajtolni és miért?
- A Slovakia Ringen, mert szélesebb a pálya és nyújtottabb ívű a kanyar. Utána pedig egy hosszú teligázos rész jön, ezáltal több a lehetőségem az előzésre.

Ezen versenyen a box kialakítás is másabb mint itthon a ringen. Zavaró-e az, hogy balra jössz ki szervizelni?

- Nem, csak figyelni kell a forgalmat, mivel ha kijövünk a boxutcába ott lehetnek balesetek, ha épp külső íven szeretne engem megelőzni valaki. Ki kell húzódni a külső ívre ahhoz, hogy a boxba tudjak hajtani. A hungaroringen jobb kijönni, mert ott a kanyarkijárat után van a boxutca.

Ha jól tudom ti nem álló rajttal indultok.
- Igen, mi repülőrajttal kezdjük a versenyünket. Eddig nem sokszor rajtoltam így. A nagy teljesítménykülönbség miatt van repülő rajt, mert ebben a kategóriában több típusú versenyautó is részt vesz. Álló rajtnál elkerülhetetlen lenne az utolérés, így mi gurulóból vágunk neki a köröknek.

Mint versenyzőnek a Slovakia Ring hogy tetszik.
- Tetszik nekem, jó tempós pálya. Korábban raktak be lassítót is a kettes kanyar után, mert ott volt egy puklis rész, ahol alákaphatott a szél a kocsiknak. Azt a részt azóta lejjebb lapították. Az utolsó kanyar a kedvencem, mert jó tempós, illetve az egyes kanyar is fekszik nekem ami rajt után van.

Köszönöm partnereinknek a segítséget! Car-Color, Tokyo Restaurant, Impa, Sbmo.hu, Magyar Vöröskereszt Budai Régió, AC2000 Kft.

Fotó: Murányi Gábor