Ez a verseny most rövidre sikerült!

Interjú Kaltenecker Balázs rally versenyzővel a 11. Eger Rallye után.

Kaltenecker Balázs Köbli Károly
Topp-Autó 2010 Kft - Opel Corsa
11. Eger Rallye - 2016.04.01-03.



Kedves Balázs!


Köbli Karesz navigálásával vettél részt a 11. Eger Rallye vasárnapi napján egy Opel Corsa-ban.

Előkelő 7-es rajtszámmal vágtatok neki a gyorsoknak a 61 indulóból. 

Sajnos hamar véget ért számotokra a 2016-os év első Rallye2-es versenye.

Mi is történt, hogy vagytok? 

- Köszönöm kérdésed, jól vagyunk mind a ketten sajnos az autóról ez nem mondható el. Az első gyorsasági szakaszon egy lassító előtti fékúton elúszott az autó keresztbe a lassítóba még betaláltunk de utána bementünk az árokba ott elakadt az autó eleje és felborított. 

Mi az amit, ha lehetne másképpen tennél, hogy úton tudjátok tartani az autót?

- Úgy gondolom hogy az autó felkészítésére jóval több időt kell hogy szánjunk akkor talán kijött volna ez a hiba és nem történik meg az hogy fékúton megáll a két hátsó kerék. Ezen dolgozunk hogy legközelebb ilyen ne forduljon elő.

Mennyi pályabejárást eszközöltetek, s elég ez egy precíz itinerhez?

- A Pályákon négyszer lehetett végigmenni abból kellet felírni, nekünk elég volt ahhoz hogy egy pontos precíz itinert készítsünk. 

A navigátorod Köbli Karesz régi versenyző. Jobban összhangban tudsz vele lenni a kocsiban, mint egy "csak" navigátorral?  Mi az amiben többet tud nyújtani, mint más?

- Karesszal nagyon jól össze tudunk dolgozni, sokat tud segíteni a pályák felírásában. Tud technikai tanácsot adni, hisz Ő is nagyon sokat ült a bal oldalon. Ráadásul eredményes versenyző, így úgy gondolom hogy többet tud segíteni, mint  egy "csak navigátor".

Legközelebb hol találkozhatunk veled, veletek?

- Miskolcon már szeretnénk rajthoz állni, most azon dolgozik a csapat hogy elkészüljön az autó.



Köszönjük a Partnereink segítségét: Frigo Experience Kft., Valida Kft., Tej-Express Kft., Akvilla Kft., Barta Trans Kft., Kenguru Konténer, Rapid Tech s.r.o, Rapid-M Kft., Sport & Move, Hps Lub Kft., Varga Cseppek Kft.

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu