Várkonyi Szabolcs: Szerintem senki sem fog sokat egyenesen menni!

Interjú Szabival a hétvégi Rally Show előtt.

2015 november 27-29-e között lesz a horvátországi Santa Domenica Rally Show.

Itt pároddal Mónikával, egy Mitsubishi EVO IX.-es versenyautóval fogtok részt venni.Szombat este a rendezők egy Rally Party-val kedveskednek nektek és a többi sporttársatoknak. Itt gondolom jóízű beszélgetés közben átbeszélitek a 2015-ös és az eddigi tapasztalatokat amit itt gyűjtöttetek össze?

- A partin még nem vettem részt, most meglátjuk, mihez lesz kedvünk, aznap egy egész napos teszten veszünk részt Zágráb mellet. Lehet, hogy inkább a pihenést választjuk.

Szombaton gépátvétel, majd este egy ünnepélyes rajtceremónia vár rátok.

Vasárnap ötször mentek végig váltakozó irányban 30 kilométer össztávval.

Milyen jellegű talajjal fogtok találkozni? Várható-e hó, vagy eső a versenyre?
- Egy sóderbánya és környékén rendezik a versenyt, így lesznek benne laza, kavicsos részek is és vannak kemény földes részek is. Mivel ismét 110 felett van az indulok létszáma, fontos, hogy ne legyen nagy eső a verseny előtti napokban, hogy élvezhető legyen, ami a jelenlegi előrejelzések szerint úgy néz ki, be is válik, csütörtöktől vasárnapig hűvös, de csapadékmentes időt jósolnak.

Korábban indultál-e már itt, ha igen milyen eredménnyel?
- Tavaly indultam itt, szintén egy Mitsubishivel, de nagyon mostoha , saras körülmények között és mivel itt versenyeztem először hosszú pályafutásom során 4 kerék meghajtású autóval, nagyon óvatos voltam, még annak is okozott fejfájást a pálya, aki régóta ilyen autókat vezet. Az abszolút 10. hely környékén voltam, amikor az utolsó gyorsot már nem teljesítettük, nagyon elhúzódott a verseny  és haza kellet érnünk estig.

Ezt a versenyt egy szabad, önfeledt autózásnak szánjátok, vagy azért a gázpedált is padlóig nyomod egy kis kézifék húzogatással?
- Úgy gondolom ezzel az autóval, csak úgy lehet élvezetesen menni murván, ha az ember a gázt is nyomja, a kéziféket is húzogatja, remélem az előző napi teszt segíteni fog, hogy ráérezzek erre.

Mit üzensz a kilátogató szurkolóitoknak?
A szurkolóknak üzenjük (magyaroknak is) jöjjenek bátran ki, megéri, nagyon jó mezőny lesz, rengeteg magyarral és szerintem senki sem fog sokat egyenesen menni.

Támogatók: HETECH TREND KFT, SUN&FUN HOLIDAYS, TRUCK PARTS KFT. AIRVENT ZRT. DROIDX KFT. VILLUMEN KFT.  VPT GROUP, HONDA ÉLES, CARWAX, DI-FER KFT, ATRA KFT.

 

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu