II. MX KIDS CHALLENGE ESZTERGOM

II. MX KIDS CHALLENGE (Junior motocross csapatverseny)

November 7. MX Pálya Esztergom.

Interjú Travnev Ivánnal, Ákos édesapjával a verseny előtt.Mi a véleményed erről a versenyről és milyen volt a tavalyi?

- Ez, illetve a 2014-es verseny, szerény személyem szerint, az év végi feszültség utáni időszak élménymotorozásáról szólt. A verseny véleményem szerint a rengeteg rajt, a pörgős futamok, illetve a sok ismeretlenes miatt nagyban hozzájárul a fiatalok fejlődéséhez.
(az eredeti réges-régen MMSZ által szervezett verseny is hatalmas siker volt). Szülőként olyan más szülőkkel kerülök kapcsolatba, akikkel egész évben csak elszaladunk egymás mellett a depóban.

Milyen motorral és kategóriában indul a fiad? Mit jelent a fiad számára a motocross?

- Ákos 50ccm-ben versenyez az idén és mivel nincs más alternatíva KTM SX 50 motorral a Kiskunlacházi KMC csapatában.

A gyereknek a mozgást, az állóképességet, a szabadságot, az igazi sportemberré válást, a mozgás szeretetét, a kreativitást, az önállósodást jelenti többek közt.

Hol szeretne végezni a fiad a kategóriájában és hány éves is, mióta versenyzik?

- Természetesen az első helyen szeretne végezni, a tavalyi második hely után, de ha valahol, akkor itt aztán tényleg nem számít az eredmény, 2014-ben a tizedik helyen végző csapatban is jó volt a hangulat.

MAMS Vezetőségi tagként miként van lehetőséged támogatni a rendezvényt?

- Alapjában nem egy egy rendezvényt szeretnék támogatni. Jelenleg egy országhatáron túlnyúló utánpótlás nevelési programon dolgozom, ami reményeim szerint megmenti a sportot a biztos haláltól, és újra lesz igazi motocross hazánkban. Amit fontos kiemelni, hogy az ebben a csapatban dolgozók is részesei a tervnek.

Szurkoljunk közösen Ákosnak és sporttársainak november hetedikén!

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu