Horváth Bence: A dobogón szeretnék végezni!

Interjú Horváth Bence autocross versenyzővel az október 18-i Kecelringi Pintér Kupa előtt.

Mi a véleményed a Keceli pályáról rendezésről, hangulatról?

- A keceli pálya a kezdetektől fogva tetszett, a rendezésben év elején voltak kisebb fennakadások, de azóta zökkenőmentesen, családias hangulatban történik minden.

 Mesélnél az addigi versenyzői pályafutásodról?

- Az idei volt az első teljes évünk a keceli autocross sorozatban, előtte három évet versenyeztünk az Országos Gyorsasági Roncsderbi keretein belül, széria géposztályban, ahol 2013-ban sikerült egy harmadik helyet elérni, 2014-ben pedig a bajnokság élére állni.

A következő szezon még kérdéses, több terv, elképzelés is van, köztük a Nyirádi autocross sorozat, de a gyorsasági roncsderbi másik kettő kategóriája sincs kizárva.

 

Már indultál ezen a pályán. akkor hogy tetszett, milyen eredménnyel zártad a versenyt?

- Két évvel ezelőtt indultam először, már akkor tetszett a pálya, a talaja, elrendezése, de az idei év nyomvonalai a gyors első kanyarokkal fogtak meg igazán. Az utolsó versenyen sikerült kategóriámban az első helyet elhozni.

Milyen eredményt vársz magadtól?

 - Sajnos még nem biztos az utolsó futamon való részvétel, de ha ott leszünk mindenképp a dobogón szeretnék végezni és a szuperfutamon is rajthoz állni.

Az autocross-t mint szakágat kinek és miért is ajánlod?

- Mindenkinek aki nem csak az „óra” ellen szeretne versenyezni, mivel itt lehetőség van autó az autó elleni küzdelemre, taktikázásra, illetve az ellenfél vezetési technikáját kiismerve az előzésekre.

Támogatóid?

- Elsősorban szüleim és családom, akik nélkül nem sikerült volna az eddigi eredményeket elérni.

Szurkoljunk közösen Bencének, az október 18-án a Kecelringen megrendezendő Pintér Kupa V. fordulóján!

 

- Hajósi Miklós -

www.hajoka.hu