Bereczkiék a Hargita rallyn !

Bereczki Norbert  egy régi-új navigátorral vág neki a Hargita rallynak.


Az idei évben  a Veszprém rallyn láthattuk Bereczki Norbit autózni a jól bevált Peugeot 208 R2 –vel  de a Hargita rally nevezési listáján is szerepel a neve.

Visszahúz a szíved  Erdélybe?

-Igen ! Nagyon szeretjük a romániai versenyeket,de azon belül  imádjuk Erdélyt !Olyan az érzésem ha átlépjük a határt mintha haza mennék ! Az emberek,a közeg, a versenyzők tisztelete és a pályák......hmmm.  A verseny szervezőjével is jó a viszonyunk és csak jót hallottunk a tavalyi Hargita rallyról ,gondoltuk kipróbáljuk ezt a szezonzáró versenyt.

Több éven keresztül is versenyeztetek a Román bajnokságban.

-A Jack Daniel's Team tagjai is voltunk, ami egy borzasztó előkelő helyzet volt ha fogalmazhatok így ! Nagyon örültünk amikor megkerestek minket,hogy lenne-e kedvünk a csapatukba versenyezni . Ez kiváltság volt akkoriban. Talán ezért is kerültünk ilyen közel a kinti versenyzőkhöz és csapatokhoz. Ha csak versenynézés céljából látogatunk ki Romániába akkor is tisztelettel barátilag beszélgetünk minden versenyzővel legyen az többszörös abszolút bajnok vagy csak egy kis kategóriában versenyző egyszerű versenyző. Ott ember mindenki ! Jó ott !

Neked amúgy is fekszenek a murvás versenyek.

-Inkább szeretem a murvást talajt mint az aszfaltot ,ugyanis jobban lehet improvizálni és többet mozog az autó a laza talajon. Szeretek murván versenyezni  ahol az erőkülönbségek is jobban elvesznek.

Vissza a gyökerekhez és egy olyan autóval álltok rajthoz amivel rallye2 magyar bajnok lettél, illetve  egy régi-új navigátort viszel magaddal.

-Egy nagyon kedves Román barátomtól béreljük a Civic VTi versenyautóját, akinek a mi csapatunk szervizelt évekig,tehát nem lesz ismeretlen a szerelők számára az autó. Én ugyan sohasem ültem a balos űlésében de majdcsak belerázódok valahogy. Kozma Laci helyett pedig egy szintén nagyon kedves barátom fogja diktálni az itinert ,ami nem azt jelenti hogy Lacival befejeztük a közös pályafutást ,csak ezt így raktuk most össze. Géczy Tomi nagyon sok típusú versenyautóban ült már , legyen az hátsó,első vagy összkerék hajtás,de együtt még soha nem versenyeztünk, hát itt van az ideje.

Nem lesz szokatlan az R2-es autó után egy N2-es?

-Dehogynem ! Biztosan nagy élmény lenne ezeken a fantasztikus pályákon is egy Peugeottal versenyezni de most ezt tudjuk meglépni. Nem derogál visszaülni egy gyengébb autóba,hiszen 23-an vagyunk a kategóriában !  Biztosan nagyon izgalmas verseny lesz jó csatákkal ! Már nagyon várjuk a jövő heti bevetést ! 

Géczy Tomit is megkérdeztük,hogy miért pont Norbival a Romániai záró futamon?

-Azért mert kell. Kell az adrenalin és ha már megadatik akkor legyen az egy olyan pilótával aki siet ! Már nagyon szerettem volna Norbival menni egy versenyen, és ha az pont egy Hargita rally akkor még jobb lesz a feeling ! Az idei év egy kicsit langyosra sikerült. Nyitottuk az évet januárban a romániai Kovászna rallyn hóban,majd versenyeztem Kunmadarason egy Ignissel és most lezárom az idei esztendőt egy profi mellett.  Már én is nagyon várom a meccset ! Ott vagyunk már.....?

Partnerek: Interdairy Kft,Gran-Export Kft,Kemad Kft,Zsoltina 98 Bt,Mega Safe Credit Kft,Vaanco Kft,Globallift Kft,Félix Professional Kft,Kaercher- Metisz Tomker Kft,Crash-Men Team Kft.