Füge Chris: Célom az élmezőnyben végezni!

Kamion Európa-bajnokság és Fesztivál lesz a Hungaroringen szeptember 5.-én, ahol Füge Chris is tiszteletét teszi egy Suzuki Swift pilótájaként.

A hétvégén nem mindennapi versenyen betét futamában indulsz a Suzuki Swift 1.6 Sport verseny autóddal.


Mi is lesz ez és milyen érzés egy ilyen versenyen indulni?

- Ez alkalommal a Hungaroringen indulok a Truck EB betétfutamaként. Hosszú évek óta először, hogy Magyarországon is megrendezik a kamion versenyt, így ez elég nagy rendezvénynek számít és valószínűleg elég sok ember lesz jelen nézőként. Nem csak versenyek lesznek, hanem koncertek is illetve kiállítások.
Mindenképpen azt gondolom hogy remek hétvégének nézünk elébe, remélhetőleg baleset mentesen.

Miként szeretnél hazai közönség előtt szerepelni?

- Mint minden versenyen cél az élmezőnyben végezni, ám mivel valószínűleg elég nagy lesz a nézők száma, ezért az is a cél, hogy ők jól érezzék magukat. Lesz akire ez teherkén fog nehezedni, lesz akire nem.
Én személy szerint örülök hogy megnézik a versenyünket, illetve hogy néhányan vissza fogják magukat akik gyakran nem sportszerűek.

Mondhatni hogy egy nagyobb szünet volt a versenyek között. Ezt a szünetet kihasználva megtanultam driftelni, ami egy nagyon jó élmény volt. Nagyon hasznos nap volt, mivel egy hátsó kerekes majdnem 400 lóerős autót teljesen másképp kell kezelni. Mivel én vezetni is a "verseny pályán" tanultam meg ezért ez remek volt nagyobb mértékű változás tapasztalni az autók viselkedése között.
Előtte nem menten még előtte hátsó kerekes autóval illetve más autókat amiket kipróbáltam azt nem ennyire intenzíven, nem egy teljes napon keresztül hajtottam.

Köszönjük a támogatóink segítségét: CarColor Kft., AC 2000 Járműfényezés, AC 2000 TRUCK RENTAL, Tokyo Restaurant, Magyar Vöröskereszt Budairégió, IMPA Contemporary Ideas, SBMO.HU.

Fotó: Murányi Gábor

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu