Vass Zoltán: A Vörös Katlan a kedvenc pályám

Interjú Vass Zoltán rallycross és autocross versenyzővel.

Augusztus 15-16-án felveszed a versenyoverálod, leporolod a versenyautódat, és harcba szállsz a FIA Autocross Európa Bajnokság Nyirádi futamán…
- Most már hagyomány nálunk, hogy az Autocross EB magyarországi futamán minden évben részt veszünk. Nagyon színvonalas rendezvénynek tartom ezt a versenyt, ahol nagyon jó érzés a magyar közönség biztatásával csatába indulni.

Ezen a versenyen milyen autóval veszel részt?

- Ugyanúgy a Colt-tal szállunk versenybe, ahogy a Rallycross futamokon. Többször gondoltunk rá, hogy jó lenne egy Buggy autóban is kipróbálni magam, viszont ahhoz jóval korábban és más módon kellett volna készülnünk, így végül idén is elvetettük ezt a gondolatot.

Az Autocross-on kívül itt már Rallycross versenyeken is vettél részt. Milyennek ítéled meg a nyirádi Vörös Katlant? 
- Bátran állíthatom, hogy a Vörös Katlan a kedvenc pályám, szeretem az Auto- és a Rallycross nyomvonalait is. Nem véletlen, hogy számos nemzetközi sztárpilóta kedvence is lett ez a pálya és nagyon bízunk benne, hogy a Rallycross VB/EB rendezés joga is hamarosan visszakerül Nyirádra.


Majdnem húszan lesztek a Touring Autocross kategóriában. Az Európa bajnokság "krémje" tiszteletét teszi Nyirádon. Miként készülsz fel erre a versenyre? Lesz-e teszt esetleg előtte?
- Augusztus 2.-án, Túrkevén, hazai pályán vettünk részt egy nagyon színvonalas rendezésű Autocross magyar- és egyben zóna bajnoki fordulón, amely kettős célt szolgált: egyrészt az autót szerettük volna tesztelni Nyirád előtt, másrészt az otthoni nagyszámú közönségnek szerettünk volna egy jó kis autózást bemutatni. Tökéletesen sikerült a hétvégénk, a dobogó legmagasabb fokára állhattam fel és az autó is tökéletesen működött.

Milyen taktikát szoktál választani?
- Mivel a Rallycross-hoz hasonlóan az Autocross-ban is megváltoztak a szabályok, így nagy jelentősége van az időmérő- és előfutamoknak, ezért próbálom majd minden futamból a legjobbat kihozni, hogy minél jobb helyről kezdhessem a következő etapot.

Van-e benne kedvenc részed, ugratód, kanyarod?
- Az Autocross nyomvonalon a leggyorsabb, a kisebb ugratóval is megtűzdelt közönség előtti pályaszakaszt tartom a legizgalmasabb résznek.

Mit üzensz a kilátogató szurkolóidnak?
- Elsősorban kellemes időt és jó szórakozást kívánok mindenkinek és bízom benne hogy sok magyar zászlót is láthatunk a lelátókon, hiszen ez az egyik legcsodálatosabb érzés.

Köszönöm támogatóink segítségét! VLG Kábelkereskedelmi Kft., Trans-LTL Kft., Breinik Hungary Kft., Ruota Bt., Medicont-Tax Kft., KeviWLAN Informatikai Kft.

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu