Füge Chris: Összességében, nem volt rossz verseny!

Interjú Füge Krisztiánnal.

A Salzburgringen töltötted a hétvégédet az Autós Gyorsasági Bajnokság részeként.Ez a verseny sem múlt el balesetek nélkül, de neked sikerült kimaradni belőle. Miként tudtad elkerülni, illetve milyen érzés látni a sporttársakat ilyen szituációban? Miként hat ez a további futamaidra?
- Sajnálatos módos a Salzburgringen most is volt baleset, nem csak a mi kategóriánkban. Sok autót töretek össze. Ennek valószínűleg az is az oka, hogy veszélyesek az előzési pontok ezen a pályán. Szerencsére én kimaradtam a balesetből, mögöttük voltam ugyan, de elég volt elvenni a gázt és ki tudtam kerülni őket. A gumibálák röpködtek a pályán és törött autók voltak minden felé. Megdöbbentem amikor láttam ezt a balesetet, ami a célvonaltól 50-100 méterre volt a leintés előtt. Ez a baleset több tapasztalatot teremt számomra a Salzburgringen, és az elkövetkezendő versenyeken. Ugyanis a verseny a leintés után ér véget, így a figyelem egy másodpercig sem lankadhat amíg éles verseny megy a pályán.

Pénteken szabadedzéseken vettél részt, többen is ha jól tudom.
- Igen, volt lehetőségem többször is bemenni a félórás etapokra.
A gumi viselkedését vizsgáltuk az adott körülményekhez képest, illetve igyekeztem gyorsulni, pontosabban menni, jobban begyakorolni a pályát. Az utolsó etapra új fékbetéteket kapott a Suzuki Swift 1.6 Sport, ami eleinte nem fogott úgy ahogy kellett, ezt a fékerő szabályzóval könnyen orvosolni tudtam, mert érzésem szerint kevesebb fékerő jutott a hátsó kerekekre. Nem úgy lassult ahogy szerettem volna.

Szombaton, egy időmérő és egy verseny várt rád. Miként abszolváltad őket?
- Az időmérőt a középmezőnyben végeztem, volt még mit javítani.

Szombaton délután leszakadt az ég, elég komoly vízmennyiség zúdult a pályára, ezért repülőrajttal indították el a mezőnyt. Többen fel is adták a versenyt az eső miatt, én próbáltam teljesíteni a rám mért köröket, pár kör után az előttem haladó versenytársammal egyszerre érkeztünk a sikánhoz. Ő későn, és ez által én is később fékeztem. Neki sikerült a szerviz úton megúszni a kavicságyba kerülést, nekem viszont nem. Kimentettek és folytattam a versenyt. A kiesés végett a huszadik helyen végeztem a versenyben.

Vasárnap versenykörülmények között sikerült nagyban javítani a köridőkön, a huszadik helyről indultam, feljöttem a tizenharmadik helyig, majd az utolsó kör utolsó kanyarjában történtek miatt, a kilencedik helyen érkeztem be a célba.

Összességében, nem volt rossz verseny, de sikerülhetett volna jobban is. Tapasztalatokkal gyarapodtunk, amit a hétvégi Pannóniaringen szeretnék kamatoztatni.

Köszönjük a támogatóink segítségét: CarColor Kft., AC 2000 Járműfényezés, AC 2000 TRUCK RENTAL, Tokyo Restaurant, Magyar Vöröskereszt Budairégió, IMPA Contemporary Ideas, SBMO.HU.

 

Fotó: Németh Miklós

 

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu